avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediul medical diminueaza vechimea in grad ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediul medical diminueaza vechimea in grad profesional si se scade din dreptul la concediu de odihna ?

am avut concediu medical 9 luni in perioada 03 mai 2013-30.01.2014;la revenire din medical mi-a spus ca pentru 2013 am drept la concediu odihna numai pentru lunile lucrate ,-deci medicalul diminuiaza dreptul la co, iar la inscrierea pentru promovare in grad m-i s-a respins dosarul conf. L188/1999 art 65. alin 2 lit.a, desi aveam o vechime de ultima promovare de 3ani si cinci luni pe motiv ca medicalul nu este vechime in munca si grad profesional .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:00, 16 Decembrie 2014
1. Concediu medical nu mai diminueaza durata concediului de odihna.
Detalii gasiti aici : [ link extern ]
sau
www.avocatnet.ro/content/art...

2. In Parlament a fost adoptat, prin vot final, un proiect de modificare a Codului muncii referitor la concediul de odihna si cel medical.

3. Concediul medical nu constituie vechime in specialitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este legal ca angajatorul sa scada zile din concediu angajatului ca urmare a concediului medical? pickaboom pickaboom Buna ziua, va rog sa imi spuneti daca este legal ca angajatorul sa scada zile din concediu angajatului ca urmare a concediului medical? Va intreb asta ... (vezi toată discuția)
Zile concediu odihna functionari publici floribell floribell La ce se raporteaza calculul concediului de odihna in cazul unui functionar public, care a intrat in concediu medical platiti de FNUASS, si care v-a depasi ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru cresterea copilului Delia Popescu Delia Popescu Buna ziua, as dori sa stiu daca perioada in care functionarul public are suspendat raportul de munca in conf cu prevederile L188/1999- Statul functionarilor ... (vezi toată discuția)