avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Daca am deja poprire 50% din venit, este legala o alta ...
Discuție deschisă în Executare silită

Daca am deja poprire 50% din venit, este legala o alta poprire asupra contului bancar?

Buna ziua. Vreau sa ma informez si eu ce se intampla in conditiile in care daca eu deja am 2 popriri active pe salariu, care totalizeaza 50% din venitul meu (mentionez ca sunt necasatorit, si nici nu am alte venituri inafara de salariul respectiv), este normal sa mi se trimita o alta poprire, asupra contului bancar? (este vorba despre un cont de depuneri, nu de credit) . Aveam acolo depusa o suma foarte mica de bani, bineinteles ca erau bani tot din acelasi venit, depusi acolo, pentru sarbatori, sa zicem asa. Astazi am primit mesaj de la banca respectiva in care mi se spune ca un anume birou executor a emis poprire, pana la o anumita suma pe care o datoram unui creditor. Creditul este real, intr-adevar datorez acesti bani, insa , asa cum am mentionat la inceput, deja am alte 2 popriri care deja totalizeaza acel 50% din venit.
Este legala aceasta poprire asupra contului bancar? Ce se poate face pentru a se anula, si pentru a mi se debloca banii din cont?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:19, 17 Decembrie 2014
Cuantumul maxim al popririlor este 50%. Asadar, oricâte popriri ar exista, se poate reține maxim 50 % din venituri.
E vb de venitul din salariu, poprirea pe el nu poate depasi jumatate, poprirea pe cont e o alta forma de executare, iar banii din cont care e cont de economii , pot fi virati in totalitate catre executor.
Daca vreti sa va pierdeti timpul si banii, faceti contestatie la executare.
Daca in acel cont v-ar fi intrat diferenta ramasa, de 1/2 din salariu, ati fi avut castig de cauza, poate ati fi rezolvat-o direct cu executorul ( ar fi facut acesta adresa catre banca pt a va elibera dferenta de salariu)si nu ati mai fi ajuns sa faceti contestatie.

Ultima modificare: Miercuri, 17 Decembrie 2014
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprirea salariului in totalitate ilinca003 ilinca003 Am un card de cumparaturi la care nu am mai achitat mai demult....banca a trecut la executare silita avand hotarare judecatoreasca...pana aici totul bine, dar ... (vezi toată discuția)
Poprire Popescux Popescux Buna ziua. Daca am un singur credit neplatit si 2 popriri infiintate pe cont, una in euro(creditul) si una in lei pentru cheltuieli de judecata, care este ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, am 3 propriri pe cont,tot salariul de 1700lei, executorul ... Bitu10 Bitu10 Bună ziua, am 3 propriri pe cont,tot salariul de 1700lei, executorul judecătoresc fiind de la Suceava, mi sa comunicat sa ma deplasez pana acolo cu acte ... (vezi toată discuția)