avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Schimbarea numelui dupa divort - obligativitate/termen?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Schimbarea numelui dupa divort - obligativitate/termen?

Am divortat recent si m-ar interesa daca este obligatoriu sa-mi schimb numele si daca da cand ar trebui?e vreun termen dupa ce primesc hotararea de divort ca sa-mi schimb numele?
Cel mai recent răspuns: Francisc Gerber , Avocat 10:27, 17 Decembrie 2014
Nu, nu este obligatoriu sa va schimbati numele, il puteti pastra.
E obligatoriu sa il schimbati daca asta a hotarat instanta. Aveti si termen, 15 zile de cand veti legaliza hotararea.
Avand in vedere dispozitiile art.19 alin2 si art.19 alin1 pct.b din Ordonanta de Urgenta 97/2005, as spune ca termenul de 15 zile in care sunteti obligata sa solicitati eliberarea unei noi carti de identitate, incepe sa curga da la momentul ramanerii definitive a hotararii prin care instanta dispune revenirea la numele avut anterior, nu de la momentul legalizarii hotararii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nume dupa divort IVANOVA IVANOVA Cunoasteti care sunt implicatiile daca: sotia a intentat divortul si a cerut ca dupa divort sa revina la numele de fata. Dupa ce s-a incheiat actiunea de ... (vezi toată discuția)
Despre schimbarea numelui dupa divort GEORGINELA GEORGINELA Buna ziua. Vreau sa intreb si eu ceva ,am divortat si am ales sa-mi pastrez numele de fata deci nu cel al sotului.Divortul s-a pronuntat in luna martie dar eu ... (vezi toată discuția)
Hotarare definitiva si irevocabila LexyaAlexya LexyaAlexya Buna, In urma divortului pronuntat in decembrie 2011, intelesesem ca hotararea judecatoreasca va fi trimisa prin posta la adresa de domiciliu. Intre timp, am ... (vezi toată discuția)