avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... competenta birou fond locativ si asociatii de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

competenta birou fond locativ si asociatii de proprietari

Buna ziua

Va adresez o intrebare...

Sunt cenzor la mai multe asociatii de proprietari de mai multa vreme. Nu am avut probleme deosebite cu nici una dar in ultima vreme un angajat al biroului Fond Locativ si Asociatii de Proprietari imi pune bete in roate pe motiv ca ii sunt antipatic din cauza unei neintelegeri personale si mai vechi. Respectivul imprastie vorba ca asociatia in cauza o sa aiba probleme din cauza mea in viitorul apropiat in ciuda faptul ca este anuntat peste tot ca lumea este foarte multumita de munca mea. Mentionez ca la aproximativ toate asociatiile la care figurez cu prestari servicii, lucrez de cel putin 3 ani (cu exceptia uneia singure la care figurez ca cenzor de 1 an).

As dori sa stiu urmatorul lucru:
Intra in atributiile acestui birou impunerea politicii salariale ? Sau a impunerii stagnarii maririi salarilor ? Ce as putea sa fac sa-l conving pe respectivul individ sa renunte la denigrarea mea continua. Mentionez ca seful lui a fost anuntat de comportamentul neadecvat care consta in denigrare, injurii aduse la adresa presedintilor, administratorilor si a cenzorilor (tribunalul nu este o solutie - am un copil cu care prefer sa petrec timpul).

Asi dori un raspuns detaliat si conform legii pentru a-i da peste nas si pentru a potoli acest gen de vigilante.

Trecand peste faptul ca acest binevoitor angajat are peste 50 de ani, asi dori sa fiu cat mai delicat pentru a nu-i crea probleme. Recunosc ca prima intentie a fost sa formulez diverse plangeri la adresa primarului.

Va multumesc frumos in prezent, trecut si viitor. Ramane doar viitorul de rezolvat. :D
Ultima modificare: Miercuri, 3 Iunie 2009
arhicoc, utilizator
Cel mai recent răspuns: vlad nicolae , moderator 13:21, 4 Iunie 2009
Sunt mai multe aspecte care intra in discutie in cazul tau: (1) cel mai important lucru este ca in locul unde iti faci treaba pentru care esti platit o faci competent si lumea e multumita de tine, (2) certificarea competentei tale a fost recunoscuta si de organele de control (acest Birou Fond Locativ si Asociatii de Proprietari) si (3) sicanele la care esti supus sunt facute de un om care e depasit de situatie si numai pilele sau intelegerea sefilor lui il mentin pe post.

Sfatul meu este subiectiv si (avand in vedere ca ceea ce stiu despre caz este doar ce ai spus tu mai sus) il poti urma sau nu.

Aplica-i Regula de Aur* pe dos. Te sicaneaza, nu te da inapoi s-o faci si tu. Bineinteles, cu moderatia inteleptului care esti (altfel nu postai aici), dar fara sa eviti sa fii dur. Oamenii de genul asta sunt cacaciosi. Copilul tau, cu care preferi sa-ti petreci timpul, nu are nevoie de un tata calcat in picioare de un astfel de individ.

-----------------------------------------

*Ce tie nu-ti place altuia nu-i face!" e o interpretare a acesteia.
Acest angat al Fondului Locativ are calitatea de functionar public si cred ca nu este cazul sa aiba un asemenea comportament. Statutul si legea functionarului public nu ii permit asemenea "abuzuri". Indicat este nu sa porniti un razboi al nervilor cu el pentru ca acest lucru ar insemna sa va coborati la nivelul lui. Faceti o plangere catre primar in care sa mentionati ca comportamentul acestuia contravine legii si statutului functionarului public si ca va rezervati, daca nu va fi sanctinat acest slujbas, dreptul de a actiona in judecata atat primaria cat si pe prepusul ei , adica pe domnul salariat.
Nervi de otel in continuare!
Solutia este simpla si consta in combinarea celor doua raspunsuri de mai inainte.Daca veti actiona in limitele legale si ferm, il veti pune la punct si mai mult ca sigur ca veti scapa de "personaj". Aduceti la cunostinta, cu orice prilej si pe toate caile legale actiunile acestuia, neuitand sa mentionati corectitudinea dovedita a dvs., atat superiorilor sai, cat si colaboratorilor dvs - sesizari scrise, chiar si presa,etc.. Va garantez ca atunci cand va vedea ca discutia ia amploare isi va muta tinta pe o alta "victima", mai vulnerabila. In plus veti primi si respectul celor din jur - colaboratori, familie,etc. Daca nu veti lua la timp masuri, va avea castig de cauza principiul "murdareste, murdareste, ca tot va ramane ceva".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema cu angajatul casei de pariuri eder eder Am fost aseara la o casa de pariuri pentru a juca un bilet, era ora 21:50, programul cu publicul fiind pana la ora 22:00, iar lucratoarea a refuzat sa-mi bage ... (vezi toată discuția)
Cum se aplica noua lege a asociatiilor de proprietari neranegrescu neranegrescu Legea nr. 34/2015 mai este valabila in conditiile noii legi? Nu de alta dar la noi NICIODATA nu s-a procedat la informarea proprietarilor, ba mai mult, la ... (vezi toată discuția)
Propietar vs. asociatie samsarul samsarul buna ziua. in urma cu 3 ani asociatia de locatari a angajat pt. a efectua servicii de administratie o firma . sc racela administration srl,aceasta firma a ... (vezi toată discuția)