avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... propietar vs. asociatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

propietar vs. asociatie

buna ziua.
in urma cu 3 ani asociatia de locatari a angajat pt. a efectua servicii de administratie o firma . sc racela administration srl,aceasta firma a descoperit ca blocul avea o restanta catre furnizori si apa rece oprita,restanta se ridica la accea vreme la suma de 300 mil lei vechi. aceasta suma provine de la restantieri si fostii administratori si cenzori(probabil).ulterior sc racela srl a transformat asociatia de locatari in asociatie de propietari facand tot felul de sedinte unde sau facut liste si unde sa semnat in fals(socrii mei erau plecati din tara si totusi apar semnati in lista),mentionam ca noi nu am fost de acord cu angajarea acestei firme.la indrumarea acestei firme asociatia de propietari a luat hotararea cu majoritate de voturi ca cel mai bine ar fi daca fiecare apartament ar plati suma de 6 mil lei vechi pt. achitarea datorie fata de radet.logic noi ne-am opus nea vand nici o restanta din 1987 si pana in prezent,mentione ca de cand este blocul nu au fost dati in judecata nici administratori nici cenzori(ce sunt mereu aceiasi),nici restantieri.dupa 3 ani in care socrii mei au fost umiliti(trecuti la avizier cu restanta luna de luna 6 mil),amenintati verbal cu darea in judecata,denigrati la fiecare sedinta (nu participam),de catre administratori, inevitabilul sa produs si suntem dati in judecata pt. plata celor 6 mil. desi suntem la zi cu intretinerea,fond rulment,fond reparatii,etc. suntem chemati in instanta pe data de 29 iunie 2009...va rog sa imi spuneti cum ne putem de apara de aceasta asociatie(ce a devenit srl) ce ne da in judecata platind avocat practic din banii nostri impotriva noastra. toate acestea se in tampla in bucuresti str.nasaud nr. 70, bl 86,sc c,sec 5 bloc administrat de sc racela administration srl.
Cel mai recent răspuns: samsarul , utilizator 11:23, 8 Iunie 2009
Din cate am inteles suma de 6 mil lei vechi provine de la impartirea celor 300 mil lei, cu care asociatia era datoare catre Radet, si adunarea generala a hotarat ca aceasta suma sa fie suportata in mod egal de catre toti proprietarii. Dar se stie din ce se compune aceasta datorie? Poate este vorba de o factura, care intradevar trebuia sa fie platita, dar poate ca este vorba de neplata facturii din cauza de lipsa de lichiditati, ca urmare a neachitarii cheltuielilor de catre anumiti proprietari, nefiind vorba de dumneavoastra. In acest caz suma trebuie recuperata de la cei rau platnici si nicidecum de la dumneavoastraca. Spuneti ca n-at participat la adunarile generale, in consecinta nu stiti ce hotarari s-au adus acolo. Cereti componenta sumei cu care spun dansii ca sunteti datori, daca au impartit datoria altora pe dumneavoastra, atunci veti avea castig de cauza in instanta.
-suma provine din neplata facturilor de catre administratorii din anii trecuti si probabil cei ce au fost restantieri dintre care unii mai locuiesc si acum pe scara precum si cenzorii ce sunt deobicei aceeiasi. mentionez ca noi nu avem restante si avem toate chitantele cu plata intretinerii la zi..... am inteles ca trebuie facuta intampinare?!
Ultima modificare: Duminică, 7 Iunie 2009
samsarul, utilizator
Am vazut avocata care a pierdut procesul propriu cu asociatia! La Tribunalul Bucuresti! Intotdeauna va castiga ASOCIATIA- indiferent de partea cui este dreptatea-aici dv aveti dreptate, dar, nu vi se va da; sunteti VINOVAT pentru faptul ca, daca aveati ceva de contestat, trebuia sa o faceti in adunarea generala. Statul si-a luat mana de pe asociatii! fac ce vor! Dupa legea proasta, puteti obtine orice vreti, se zice, in ad.gen!!! Ar fi o idee sa scrieti in intampinare ca sunteti de acord sa platiti suma, vi se va da un termen, apoi platiti pana la primul termen si aratati chitanta in instanta. In aceasta situatie nu veti mai plati cheltuieli de judecata: atentie! Daca sunt rai, nu vor primi banii si vor pretinde ca nu ati platit! Mai puteti sa incercati o negociere, le dati banii contra chitanta si la termen aratati ca v-ati achitat. Apoi , daca vreti sa luptati pt. dreptate faceti o plangere penala daca dv. credeti ca fura...evaziune fiscala sau gestiune frauduloasa. Vedeti ca va pot lua si penalizari care pot ajunge la...6 milioane, suma fiind veche. Se fura cu mare succes in asociatii! iar aceasta situatie este cunoscuta dar nepedepsita. fara intampinare nu se poate, decadeti din drepturi-adica pierdeti. Succes, poate va ajuta cineva.
cum sa contest cand ei sunt majoritari si defapt am spus ca nu sunt de acord cu masura luata pentru ca nu sa facut un calcul pe persoane/suprafata,etc.pur si simplu au impartit pe apartamente.pe viitor pot sa astept sa mai bage cate o suma pentru ca oricum nu exista lege?sa inteleg ca trebuie sa platesc debite pe care nu le am daca propune asociatia? deci cenzorii din trecut,administratori ce au fost (doi locuiesc inca in bloc) nu sunt dati in judecata iar eu cel ce am platit la zi pierd procesul pt. ca nu platesc paguba facuta de cei de mai sus!?ce porcarie!!!! nu este vorba de suma ce se vrea furata de la mine este vorba de ceilalti ,,vecini" ce au platit si de ce sa nu moara si capra .....apropo deca esti afisat la avizier timp de trei ani cu o suma pe care nu o datorezi daca esti discutat in sedinte si amenintat cu darea in judecata asta nu inseamna hartuire,insulta,denigrare,umilire,etc?poate inselaciune? cum pot sa ma apar? ma poate sprijini cineva cu intampinarea ? cum se face? e bine sa fac plangeri penale impotriva comitetului si administratorului?...scuze pentru atatea semne de intrebare !
Ultima modificare: Luni, 8 Iunie 2009
samsarul, utilizator
:O ma ajuta cineva cu intampinarea ce implica?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ilegalitati intretinere andreeadragoianu andreeadragoianu Buna ziua! Stau impreuna cu parintii mei si o sora (4 membrii) intr-o camera de camin, de 20 mp. vara platim la intretinere 2 mil numai apa iar iarna ... (vezi toată discuția)
Chemata in instanta pe nedrept de asociatia de proprietari. va rog, ajutati-ma! ctinconstanta ctinconstanta Am primit citatie de la judecatorie prin care sunt chemata in judecata de asociatia de proprietari pentru datoria de la intretinere. In primul rand, ... (vezi toată discuția)
Obligatiune plata fond special pretty_bibita pretty_bibita buna ziua,as dori sa stiu daca pot fi obligata (facand parte dintr'o asociatie de proprietari) sa platesc un fond special in val. de 120 ron timp de 6 ... (vezi toată discuția)