avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chemata in instanta pe nedrept de asociatia de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chemata in instanta pe nedrept de asociatia de proprietari. Va rog, ajutati-ma!

Am primit citatie de la judecatorie prin care sunt chemata in judecata de asociatia de proprietari pentru datoria de la intretinere.
In primul rand, datoria pentru care sunt data in judecata (57 mil) nu corespunde cu suma afisata pe lista de plata din scara blocului (24 mil). Calculele trimise o data cu citatia nu sunt corecte si unele nu corespund cu chitantele pe care le am.
Citatia nu este scrisa pe numele meu ci pe numele unei rude care a locuit inainte in apartament si a fost trecuta la intretinere. Pana pe 14 ian "am obligatia de a depune intampinare sub sanctiunea de a propune probe si a invoca exceptii"
Nu am avocat si nici posibilitati financiare.
Sfatuiti-ma, va rog, ce sa fac.
As putea evita procesul daca administratorul de la intretinere isi recunoaste greselile? (putin probabil, pana acum nu l-am gasit)
Cum se intocmeste si unde se depune scrisoarea de intampinare?
As putea primi un avocat din oficiu?
Astept raspunsul dumneavoastra, va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ctinconstanta , utilizator 14:42, 13 Ianuarie 2006
Eu cred ca nu este cazul sa exagerati prin a va face griji in privinta intampinarii
Intampinarea se face in aceeasi forma ca si chemarea in judecata,daca nu stiti,puteti sa mergeti la Judecatorie si sa intrebati la registratura forma exacta de pe care sa nu lipseasca esentialmente numele dvs.,obiectul si semnatura.
Puteti sa specificati in intampinare exact aceleasi lucruri care le-ati invocat in scrisoarea dvs,cu mentiunea ca ve-ti face proba celor afirmate in instanta
Va rog sa va faceti copii xerox de pe chitantele dvs car nu corespund cu cele ale asociatiei,si v-asi ruga sa le mai confruntati ca sa nu aveti surprize
Apartamentul este pe numele dvs.sau este inchiriat?
Apartamentul este pe numele meu conform hotararii judecatoresti.
Am depus intampinarea precum si actele doveditoare la judecatorie. Ce urmeaza?
Va multumesc pentru sfaturi.
Am depus la regislatura scrisoarea de intampinare pe care am formulat-o dupa un model si in care am mentionat in primul rand ca citatia este trecuta pe alt nume si am atasat hotararea judecatoreasca care arata adevaratul proprietar, acest lucru l-am trecut la exceptii. Am mentionat apoi toate chitantele pe care le detin si care lipsesc de pe extrasele de cont; somatiile pe care le-am primit tot de la asociatie care arata alta suma fata de cea mentionata in extrase. Am descoperit ca, asociatia a facut suma diferentelor de plata de la fiecare an 2003+2004+2005 fapt care contrazice unele din chitante care arata sume platite intr-un an pentru anul anterior. Am atasat copii de pe chitantele si somatiile doveditoare. Intampinarea poate anula procesul? Ce urmeaza acum?
pai, parerea mea, daca aveti dreptate in legatura ca cererea de chemare in judecata e facuta pe numele fostului proprietatar, atunci ea (cererea - actiunea) ca fi respinsa pe motiv de lipsa a calitatii procesuale pasive ( adica paratul nu e proprietar). Apoi asociatia va promova o noua actiunea pe numele dvs, la care, de asemenea, trebuie sa veniti cu o intampinare de genul celei facute acum. Daca prin intampinare ... propuneti probe care infirma suma propusa de asociatia de proprietari .. atunci ea se va diminua conform celor constatate de instanta dar asta nu inseamna ca procesul nu va continua pe acea suma mai mica. Drept urmare .. sfatul meu este sa faceti unele eforturi financiare pt. a plati macar o suma de bani .. care sa duca la retragerea plangerii de catre asociatie.
Daca asociatia castiga procesul .. executarea (in caz de neplata) se va face asupra bunurilor proprietarului apartamentului. Deci , nu neaparat pe apartament ...

Cam atat. :(
Va multumesc inca o data pentru raspuns. As avea de mentionat faptul ca acele chitante care lipsesc din extrase insumeaza 20 milioane. Daca luam in considerare chitantele care arata ca suma platita dintr-un an se transfera in anul precedent atunci nu putem aduna sumele restante de la fiecare an. Mai exact in loc de 57 milioane ar trebui sa ramana decat 24 mil asa cum arata si lista de intretinere de pe noiembrie unde mentioneaza restante de 21 milioane plus intretinerea din luna respectiva, deci 24 milioane.
Intrebarea mea este daca se mai ia in considerare toate acestea pe langa faptul ca citatia este pe alt nume si daca administratorul va fi obligat sa modifice sumele de platit. In acest caz nu cred ca va mai fi o problema cu plata intretinerii. Este totusi vorba de sume uriase pe care trebuie sa le platesc pe nedrept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces judecata asociatia de proprietari purple_girl purple_girl Buna seara! Va contactez si eu in legatura cu o problema legata de asociatia de proprietari la care locuiesc. In urma unei datorii de 30 mil lei vechi ... (vezi toată discuția)
Propietar vs. asociatie samsarul samsarul buna ziua. in urma cu 3 ani asociatia de locatari a angajat pt. a efectua servicii de administratie o firma . sc racela administration srl,aceasta firma a ... (vezi toată discuția)
Citatie ...ajutor!! dimitris dimitris Am primit acasa o citatie in calitate de debitor in proces cu asociatia de proprietari in calitate creditor pentru [b]Fond[/b] [b][u]-somatie de plata[/u][/b] ... (vezi toată discuția)