Buna ziua,
Lucrez intr-o institutie publica, dar cu finantare din venituri proprii, in cadrul unui laborator. Din considerente pur personale seful de laborator fara a avea argumente profesionale hotaraste sa ma mute in alt laborator. Cum pot sa reactionez fata de aceasta situatie? ce ar trebui sa fac?
Conducerea stie de aceasta situatie si din pacate nu face nimic in acest sens. Nu am fost anuntata oficial, nu mi se da posibilitatea sa ma apar argumentat fata de actiunea sefului de laborator...se musamalizeaza totul asa cum au mai facut odata cand am depus o plangere scrisa despre o actiune asemenatoare a sefului de laborator si de atunci au inceput problemele pentru mine.
Art. 41 C.mun.
(1) Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor.
(2) Cu titlu de excepţie, modificarea unilaterală a contractului individual de muncă este posibilă numai în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.
(3) Modificarea contractului individual de muncă se referă la oricare dintre următoarele elemente:
a) durata contractului; b) locul muncii;
c) felul muncii;
d) condiţiile de muncă;
e) salariul;
f) timpul de muncă şi timpul de odihnă.
În conformitate cu dispoziţiile art.41 din Codul Muncii regula în materie de modificare a contractului individual de muncă este modificarea prin acordul părţilor. Prin excepţie, este posibilă modificarea unilaterală numai în cazurile şi condiţiile expres prevăzute de lege (art.42 - 48 C.mun.). Dar, in toate cazurile în care este posibilă modificarea unilaterală a contractului de muncă, aceasta este temporară.