avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1128 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Hartuirea morala la locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Hartuirea morala la locul de munca

Buna ziua,
Lucrez intr-o institutie publica, dar cu finantare din venituri proprii, in cadrul unui laborator. Din considerente pur personale seful de laborator fara a avea argumente profesionale hotaraste sa ma mute in alt laborator. Cum pot sa reactionez fata de aceasta situatie? ce ar trebui sa fac?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:31, 17 Decembrie 2014
Fie anuntati conducererea superioara , fie promovati direct o actiune in instanta pentru a se anula acea decizie a sefului dvs..
Conducerea stie de aceasta situatie si din pacate nu face nimic in acest sens. Nu am fost anuntata oficial, nu mi se da posibilitatea sa ma apar argumentat fata de actiunea sefului de laborator...se musamalizeaza totul asa cum au mai facut odata cand am depus o plangere scrisa despre o actiune asemenatoare a sefului de laborator si de atunci au inceput problemele pentru mine.
In acest caz, va ramane actiunea in instanta.

Art. 41 C.mun.
(1) Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor.
(2) Cu titlu de excepţie, modificarea unilaterală a contractului individual de muncă este posibilă numai în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.
(3) Modificarea contractului individual de muncă se referă la oricare dintre următoarele elemente:
a) durata contractului;
b) locul muncii;
c) felul muncii;
d) condiţiile de muncă;
e) salariul;
f) timpul de muncă şi timpul de odihnă.


În conformitate cu dispoziţiile art.41 din Codul Muncii regula în materie de modificare a contractului individual de muncă este modificarea prin acordul părţilor. Prin excepţie, este posibilă modificarea unilaterală numai în cazurile şi condiţiile expres prevăzute de lege (art.42 - 48 C.mun.). Dar, in toate cazurile în care este posibilă modificarea unilaterală a contractului de muncă, aceasta este temporară.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducerea programului de lucru la 4 ore pe zi din dispozitia conducerii societatii angajatoare SidorencuVasile SidorencuVasile Cât de legală este decizia conducerii societăţii angajatoare de a reduce programul de lucru al angajatilor TESA la 4 ore pe zi, in conditiile in care ... (vezi toată discuția)
Modificare (in minus) salariu jenicaprod jenicaprod Buna ziua. Salariul din contractul individual de munca, poate fi modificat (in minus),prin dispozitia angajatorului fara a fi anuntat? Mentionez ca execut ... (vezi toată discuția)
Desfacerea contractului de munca Alexandra Anton Alexandra Anton Bună seara. Lucrez in spital pe secția laborator punct urgență. Săptămâna trecută ,luni,am fost diagnosticata cu viroza pulmonara. Mi sa dar din ... (vezi toată discuția)