Buna ziua, am o intrebare cu privire la o inselatorie:am cumparat de pe internet un telefon , am convenit cu vanzatorul telefonic ca in cazul in care telefonul nu corespunde celor spunse, ne va returna banii inapoi, lucru care s-a si intamplat de altfel si anume telefonul a fost o copie, nu era original iar banii nu i-am mai putut recupera.Ulterior am depus o plangere online la IPJ Valcea, cei de acolo au incadrat fapta la inselatorie , i s-a intocmit dosar penal respectivului, dar mi s-a comunicat ca pentru a-mi recupera prejudiciul (750 lei) va trebui sa actionez pe cale civila.Va rog sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez pentru a actiona pe cale civila, ce pasi ar trebui sa urmez cu mentiunea ca nu imi permit sa imi iau un avocat.Va multumesc frumos.
Trebuie sa formulati o actiune in pretentii, prin care solicitati obligarea respectivului la restituirea sumei achitate, la care atasati raspunsul IPJ, chitanta cu care ati achitat banii, dovada restituirii telefonului neconform si alte inscrisuri pe care le considerati relevante ... ar fi bine daca ati sti si solutia asupra vinovatiei acestuia.