avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... actionare pe cale civila
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

actionare pe cale civila

Buna ziua, am o intrebare cu privire la o inselatorie:am cumparat de pe internet un telefon , am convenit cu vanzatorul telefonic ca in cazul in care telefonul nu corespunde celor spunse, ne va returna banii inapoi, lucru care s-a si intamplat de altfel si anume telefonul a fost o copie, nu era original iar banii nu i-am mai putut recupera.Ulterior am depus o plangere online la IPJ Valcea, cei de acolo au incadrat fapta la inselatorie , i s-a intocmit dosar penal respectivului, dar mi s-a comunicat ca pentru a-mi recupera prejudiciul (750 lei) va trebui sa actionez pe cale civila.Va rog sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez pentru a actiona pe cale civila, ce pasi ar trebui sa urmez cu mentiunea ca nu imi permit sa imi iau un avocat.Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Mihaela Nevoie , Avocat 23:26, 5 Ianuarie 2015
Trebuie sa formulati o actiune in pretentii, prin care solicitati obligarea respectivului la restituirea sumei achitate, la care atasati raspunsul IPJ, chitanta cu care ati achitat banii, dovada restituirii telefonului neconform si alte inscrisuri pe care le considerati relevante ... ar fi bine daca ati sti si solutia asupra vinovatiei acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Produs necorespunzator marcop marcop Buna seara, In urma cu doua zile am achizitionat un produs vestimentar promovat prin reclama tv, de la un magazin care desface aceste produse. Vanzarea se ... (vezi toată discuția)
Va salut. am cumparat online un monitor de pc de la vexio (fanplace ... Georgedobrisan Georgedobrisan Va salut. Am cumparat online un monitor de pc de la Vexio (FanPlace IT) si dupa 3 zile l-am returnat urmand ca vanzatorul sa-mi rambuseze integral valoarea. La ... (vezi toată discuția)
Returnare bani cuiva care a cumparat un telefon de la mine AlexandruGeorge1983 AlexandruGeorge1983 Buna ziua ! Anul trecut am cumparat de la o firma online un smartphone in valoare de 1600 lei ! La caetva luni l-am vandut cuiva cu suma 1200 lei si i-am dat ... (vezi toată discuția)