avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodia la tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodia la tata

buna tuturor...fratele meu are o minunatzie de fetitza in varsta de 5 ani...acuma 2 saptamani am fost in vizita la fata in romania...ce am vazut acolo am ramas socatzi, fuma in camera cu fata 2 adulti (fosta are un nou concubin, alcoolic dupa spusele vecinilor, cu care este insarcinata in 7 luni) au doar o camera unde dorm acolo si fumeaza. oameni necunoscutzi ne-au abordat pe strada zicandu-ne sa luam fata ca nu este ingrijita deloc de catre mama, nu este spalata nu este hranita, este batuta, injurata, chiar a fost si arsa la soba de concubin, este muscata de mama, batuta pana face pipi pe ea. la auzirea acestora fratele meu a luat fata a inchiriat un app in ro renuntzand si el si eu la tot ce avem aici in germania. oare poate fratele meu sa obtzina custodia daca avem martori care spun aceste lucruri in instanta?? precizez ca fata este traumatizata...are niste semne de la arsura dar este doar o cicatrice...mititica ne-a zis ca a fost arsa de acutalul concubin mamei alte urme vizibile nu prezinta copilul...doar ca era flamanda si nespalata de mult timp...asta am vazut cu ochii mei...fratele meu nu are un job in romania...va rog sa imi dati sfaturi suntem intr-o situatzie extrema si credetzi-ma ca nu am cum sa descriu totul aici :((
Doamne :) copila este foarte bine!! isi venereaza tatal !! :) sa ingrasat (era foarte slaba cand am luat-o de langa mama)...in momentul cand am luato de la mama ei din fumul de tigara a celor 2 adultzi (mama si concubinul acual) nu putea fata sa respire pe nas...dupa 2 luni a inceput sa respire pe nas mititica...este foarte vesela ...incepe incet incet sa devina copil...a invatat ingerasul si tatal nostru, a invatat sa isi scrie numele... :) dar totusi inca se mai sperie daca face cate o boacana. ea inca nu sa obisnuit ca aici nu o bate nimeni :( de exemplu ieri sa udat cu apa din cap pana in picioare :)))) asteptandu-se probabil la bataia cu care era obisnuita...a incepus sa planga si sa tremure :((( mi sa rupt sufletul...bine i-am explicat ca nu e bine ce a facut ca poate sa raceasca ...i-am spus ca sa nu se sperie ca nu va fi batuta ...si instant sa relaxat si mi.a zic ca esti cea mai buna tusi, te iubesc!! :) apoi mi-a explicat ca defapt nu a vrut sa se ude si ca a fost un accident :) ahh si cate nu mai sunt...se mai sperie daca se tranteste cumva usa sau daca dau drumul la televizor si e dat tare :( dar mereu ii zic sa nu se teama ca nu se intampla nimik...acuma vreo 2 zile imi spunea ca ea nu vrea sa o mai vada pe mama ei nikiodata...si ca ea vroia sa scape de mult de mama ei ...(ii spusesem inainte ca sa ne mai intalnim cu mami sa ii vad reactzia) Doamne cate aud din guritza ei :((( niki nu stim cum ar fi mai bine ...ar vrea frate-miu sa o duca la un psiholog... dar am zis sa treaca procesul sa fim mai linistitzi...sa vedem cum se dezvolta si daca tot asa este o va duce cu sigurantza .... sper din tot sufletul pentru ea sa se faca dreptate si sa se ia in considerare interesul suprem al minorei. Doamne ajuta!!
Of biata fetita ...

V-am trebat ce face exact in aceasta idee, din ce ati povestit aici pe forum parea ca va avea nevoie de un psiholog, oricat de bine reglat ar fi un copil nu poate sa nu fie afectat de ceeea ce-a experimentat acolo, e bine sa o duceti la un specialist, va trece mult mai usor de trauma si cu sanse mult mai mari sa nu ramana urmari. Aveti grija insa ca si psihologii sunt multi si nu toti specialisti, orientati-va inspre clinici care apartin de facultatile de psihologie, eventual la psihologii din cadrul Centrelor pentru copilul abuzat, ei avand experienta cu trame de acest gen. Mult, mult succes si iubiti-o mult!

Mi se strange inima cand ma gandesc la copilul care l-a nascut sau il va naste mama fetitei ... probabil va avea cam acelasi tratament, eventual dupa ce totul se termina in cazul fratelui d-voastra si copilul ramane la el definitiv, poate va gasiti putin timp sa verificati de pe la vecini ce viata duce bietul copilas nascut de mama, faceti un pustiu de bine si anuntati Protectia Copilului daca lucrurile sunt tot asa grave ca in cazul fetitei, nu-i drept ca un copil sa sufere asemenea tratamente!
Ultima modificare: Vineri, 20 Martie 2015
Cris1971, utilizator
Cris1971 a scris:

Mult, mult succes si iubiti-o mult!




multumim, o iubim si o v-om iubi ca pe ochii nostri din cap!!! este singurul copilas al fratelui! este totul pentru el!...in ceea ce priveste cel de al 2-lea copil inca nu este nascut. (zilele acestea trebuie sa vina pe lume) ea imi zicea ca pe acesta il va abandona in spital ca nu il iubeste, parca nu ar fi al ei, mie personal mi-a zis aceste lucruri. tatal copilului spune la cunostinte comune: daca nu e in stare sa ii faca un baiat o va parasi(el avand 2 fete din prima casatorie). cat ne sta in putere v-oi incerca sa il ajut si pe acest copil care saracul se naste fara niki o vina. fiecare copil se naste cu norocul lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie unica solomonalexa solomonalexa Buna ziua, Am intentat proces la sfatul avocatului prin care solicit custodie unica pentru fetita mea de 3 ani si 3 luni. motivele mele sunt ca tatal ei ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor si relatii la dgaspc dannyell1977 dannyell1977 buna ziua.sunt in proces de divort si avem impreuna un copil in varsta de 6 ani.ea a intentat ordonanta presedentiala si a obtinut domiciliul la ea,aceasta ... (vezi toată discuția)
Ajutati o mama vaduva si fara copil sa si vada macar nepoata!!!! ladylara31 ladylara31 problema este deosebita si din pacate si arzatoare.deci daca parintii au divortat,minora (sub 10 ani)a fost incredintata mamei desi....ma rog,si tatal ... (vezi toată discuția)