avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Instiintare disjungere si clasare- nelamuriri
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Instiintare disjungere si clasare- nelamuriri

Buna ziua , am o intrebare la care as dori sa imi da-ti un raspuns cat se poate de explicit .

Iubita mea este arestata intr-un dosar . Este arestata preventiv si cercetata penal de 6 luni de zile . Pe data de 20 ale lunii in curs se termina acel termen de 6 luni de zile cat poate fi cercetata in arest . Astazi a primit o hartie in care scria instiintare de disjungere si clasare . Este acuzata de trafic de persoane in forma continuata , trafic de minori in forma continuata , spalare de bani si aderare la grup infractional . In acea hartie acum scrie ca i se schimba incadrarea si fapta momentan ramane doar aderare la grup in cazul in care in celelate acuzatii nu au fost dovezi concrete . Ceeace vreau sa va intreb este daca cumva exista posibilitatea mentinerii arestului preventiv chiar daca cele 6 luni se termina ? Se poate sa o mute pe arest preventiv in incinta unui penitenciar ? Si ce inseamna acea instiintare de disjungere si clasare ?
Cel mai recent răspuns: IonutPerschi , utilizator 23:59, 20 Decembrie 2014
Am vazut destule persoane de acolo care erau arestate preventiv si au fost mutate la penitenciar . E ciudat ca nici raspunsul nu a venit de la tribunal in urma procesului de ieri , iar sambata nu se lucreaza si sambata la 12 noaptea se implinesc cele 180 de zile .. urat este ca nu stiu ce urmeaza ! si nimeni nu stie .
Apropo, clasarea e o modalitate de încetare a procesului penal, pe parcursul exercitării urmăririi penale. Puteţi menţiona mai multe detalii în legătură cu înştiinţarea? Puteţi chiar să îmi trimiteţi o copie a acesteia prin mesaj privat, cenzurând datele cu caracter personal.
Nu am acel dosar , contine 14 pagini si este la ea ! L-am citit doar in momentul cand am fost la vizita . Timp in care venise si rechizitoriu !
18.12.2014
Ora estimata: 08:30
Complet: Cp3S
Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scurt: În temeiul art. 207(4) ?i art. 348 Cod Procedură Penală men?ine ca legală ?i temeinică măsura arestării preventive dispusă în privin?a inculpaţilor X,Y, Z şi M. Respinge, ca fiind nefondate, cererile de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura controlului judiciar formulate de inculpaţi, prin apărător. Respinge, ca fiind nefondate, cererile de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a arestului la domiciliu formulate de inculpaţi, prin apărător. Fixează termen intermediar la data de 13.01.2015 sala 2, pentru a se pune în discuţie legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive a inculpaţilor, pentru când se vor cita inculpaţii şi se va aduce la cunoştinţa apărătorului ales termenul fixat. Cu drept de contesta?ie în termen de 48 ore de la comunicare. Pronun?ată în camera de consiliu, astăzi 18.12.2014.
Document:


Deci au fost mutate pe arest preventiv in cadrul unui penitenciar !
Sunteţi sigur că au trecut 30 de zile de când a fost ultima dată prelungit mandatul de arestare preventivă?

Alte discuții în legătură

Arestarea preventiva floare-albastra floare-albastra inftactiune: luare de mita durata arest preventiv: 24 h + 29 zile + 60 zile intrebare: pe 10 sept. expira si cele 60 zile, se mai prelungeste mandatul de ... (vezi toată discuția)
Prelungire mandat arestare tayson tayson buna seara, in conditiile in care,mandatul de arestare preventiva expira in data de 21.10,care ar trebui sa fie data la care procurorul ar trebui sa ceara ... (vezi toată discuția)
Durata arestului preventiv negru daniel negru daniel Buna , a-si avea si eu o intrebare care este durata pentru care poate fi cineva retinut in arest preventiv cu cat se poate prelungi arestu preventiv si daca se ... (vezi toată discuția)