avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere

M-a confrunt cu o problema la firma la care lucrez(prestari servicii)s-a redus activitatea cu 70%.Angajatorul a luat decizia de a concedia un procent de 8%dintr-un numar de 193 salariati.In conditiile in care peste 100 de salariati nu au de lucru cum sa-l constrang pe angajator sa disponibilizeze un numar mai mare de salariati pentru a putea depasi pragul de 10% si de a beneficia de salarii compensatorii.In cazul concedierii colective sar putea obtine mai mult decat un salariu compensatoriu
Ultima modificare: Joi, 4 Iunie 2009
Ionescu Petrica, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:18, 4 Iunie 2009
Salariatii beneficiaza de salar compensatoriu chiar daca se face concediere colectiva , chiar daca se face concediere individuala .
Pentru a nu demara procedura de concediere colectiva care este anevoioasa, se poate lua in calcul se defacerea cim , apoi reangajarea cu aceeasi data pe perioada determinata de cateva saptamani . La expirarea termenului , salariatii beneficiaza de indemnizatie de somaj .
La încetarea contractului individual de munca din motive ce nu tin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensatie de cel putin un salariu lunar, în afara drepturilor cuvenite la zi.
Salariile compensatorii se acorda atat in cazul concedierilor individuale(art.65 alin.1 C.mun.), cat si in cazul concedierilor colective.
Legea nu prevede acordarea de salarii compensatorii numai in situatia concedierilor colective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art 65 ContSters75393 ContSters75393 Va rog sa-mi spuneti si mie daca unui angajat i se desface contractul de munca in baza art 65 beneficiaza de salarii compensatorii si in ce consta salariile ... (vezi toată discuția)
Salariu compensatoriu mmihut mmihut Buna ziua, este obligatorie acordarea salariului compensatoriu in cazul unei concedieri conform art. 65 alin 1 chiar daca la nivel de societate nu este vorba ... (vezi toată discuția)
Salariu compensatoriu m2gica m2gica Buna ziua....Se acorda acel salariu compensatoriu conform CCM la nivel national sau NU, in cazul in care disponibilizarea a survenit nu din lipsa de ... (vezi toată discuția)