avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda circulatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda circulatie

Am si eu o dilema...am trecut pe culoarea rosie a semaforului #-o si la mine in oras sunt camere care supravegheaza traficul, eu eram cu o masina care e trecuta pe numele fratelui meu si presupun ca amenda o sa vina pe numele lui. Intrebarea mea este daca pot sa ma duc la politie undeva si sa iau amenda asupra mea in locul lui mai ales ca pentru trecerea pe rosu se suspenda si permisul pentru o luna
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 22:55, 18 Decembrie 2014
Cand va primi (daca-l va primi!) pv cu amenda, fratele d-voastra va merge la politie si va declara ca in data de.... la ora... auto cu numarul... era condus de numitul.... adica de d-voastra.
Mai departe il vor lamuri organele!
ATENTIE : din cate imi amintesc eu totdeauna trecerea pe culoarea rosie a semaforului a fost sanctionata cu amenda si cu suspendarea dreptului de a conduce pe o perioada de... zile!

Ultima modificare: Joi, 18 Decembrie 2014
DlGoe, utilizator
suspendarea permisului pe o luna, tocmai de asta intreb ca daca era doar amenda era altceva....dar mai am o intrebare daca eu conduc de exemplu masina fratelui meu am nevoie de un act, o imputernicire ceva cum ca el mi-a imprumutat masina?
A fost aici, pe site, un caz in care politistul l-a amendat pe sot (si) pt. conducerea unui autoturism inmatriculat pe numele sotiei :slap:
S-a ,,rezolvat" in instanta, dar abuzul a fost savarsit.
Ultima modificare: Joi, 18 Decembrie 2014
Admin, administrator
marius1991 a scris:

suspendarea permisului pe o luna, tocmai de asta intreb ca daca era doar amenda era altceva....dar mai am o intrebare daca eu conduc de exemplu masina fratelui meu am nevoie de un act, o imputernicire ceva cum ca el mi-a imprumutat masina?

Nu aveti nevoie de nicio imputernicire pentru ca sa conduceti autoturismul fratelui dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis suspendat neacordare de prioritate adina23 adina23 buna ziua, am o cunostiinta, care acum 2 luni si jumatate aproximativ i-a fost suspendat permisul auto pentru neacordare de prioritate cu accident dar fara ... (vezi toată discuția)
Accident auto Miruna1304 Miruna1304 Buna ziua !!! Numele meu este Roxana si am nevoie de sfaturile cuiva cu cunostinte , acum 2 sapt am avut un accident auto cel cu care m.am tamponat sa spun asa ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis + amenda trecut pe rosu VladMistodinis VladMistodinis Buna ziua, Astazi mi-a fost suspendat permisul pentru ca cica am trecut pe rosu, in intersectia de la unirii veneam dinspre bld. Corneliu Coposu spre strada ... (vezi toată discuția)