avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Casare incheiere cu retinere
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Casare incheiere cu retinere

casare este acelasi lucru cu instanta de apel va anula in tot procedura urmata si hotararea pronuntata?

Pot, in litigiu de munca, sa solicit casarea unei hotarari a instantei de fond, astfel incat Curtea de Apel sa retina dosarul spre judecarea fondului?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 09:39, 20 Decembrie 2014
Dumneavoastră ce vreți de fapt să atacați? În titlul subiectului vorbiți de „încheiere”, iar în postări despre hotărârea instanței de fond. Hotărârea este actul instanței prin care dă dezlegare cauzei. Cu alte cuvinte, odată ce s-a dat hotărârea s-a incheiat faza procesuală pentru care s-a dat. Încheierile premergătoare nu se pot ataca decât cu fondul, cu unele excepții.

Instanța de apel este investită cu o cerere de apel, deci va judeca ca o instanță de apel. Apelul are efect devolutiv, dar în anumite limite. Altfel spus, dacă admite apelul instanța va judeca fondul exact ca prima instanță, dar cu unele constrângeri.
Da, eu am declarat apel la 3 incheieri.
Cu toate ca nu se incadreaza in exceptiile prevazute de CPC, eu insist ca trebuie atacate separat de fond.
Ma refer la ele ca 'hotarari', deoarece o incheiere tot o hotarare este.
Deci eu vreau sa investesc Instanța de apel cu o cerere de apel,
insa avand in vedere ca urmeaza a se pronunta asupra apelului INAINTE sa fie data o solutie fondului (sper),
atunci vreau ca CA sa judece ca o instanță de fond (dupa confiscarea dosarului dela Tribunal), pt ca altfel nu va fi existat nicio solutie a fondului... ci doar direct a apelului!
Se va pronunța, dar dacă nu sunt încheieri care potrivit legii pot fi atacate separat de fond, apelul va fi respins ca inadmisibil, indiferent de credințele dvs.
Radu9 a scris:

apelul va fi respins ca inadmisibil


Va rog mult sa imi indicati care este procedura cea noua.
Eu am scris in cererea de apel ca voi depune motivele la primul termen.
Imi va pune in vedere CA sa depun raspuns la intampinare, ocazie cu care voi putea arata motivele ?
Sau pur si simplu va respinge apelul ca inadmisibil fara sa mai solicite intampinare?

In primul caz, urmaresc sa promovez exceptie de neconstitutionalitate cu privire la prevederea ca nu pot fi atacate incheierile decat cu fondul. In aceasta situatie, mai poate fi respins apelul ca inadmisibil??
Intervenție moderator


Vă rog să continuați să postați întrebări doar în topicul de mai jos și să nu mai deschideți alte discuții pe această temă. Voi închide acest topic, însă nu înainte de a vă ruga să citiți și să respectați regulamentul de postare în Forum.
www.avocatnet.ro/content/for...

Mulțumesc!

Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casare cu trimitere daca am mai avut un recurs in proces? seldom seldom Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: Daca pe fond a fost constatata perimarea cererii de chemare in judecata, am facut recurs si am ... (vezi toată discuția)
Deciziile posibile luate de curtea de apel Ioana1919 Ioana1919 As dori sa stiu ce decizii poate lua Curtea de Apel intr-un proces civil in care prima instanta (Tribunalul Bucuresti) a respins ca neintemeiata actiunea ... (vezi toată discuția)
Contestatie decizie concediere, rejudecare ctynn ctynn Care sunt motivele rejudecarii in cazul litigiilor de munca? (vezi toată discuția)