avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Trimitere in judecata Asociatie de Proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Trimitere in judecata Asociatie de Proprietari

Buna ziua,

As avea si eu nevoie de un sfat legat de o problema cu Asociatia de Proprietari.
Mama mea locuieste intr-un apartament la ultimul etajal unui bloc. Pana in acest moment a fost nevoie de 2 reparatii ale terasei (una in anul 1992 si alta in anul 2013). De fiecare data reparatia a trebuit sa fie facuta pe cont propriu deoarece locatarii de pe tronson au refuzat sa contribuie, iar la ultima lucrare, Asociatia de Proprietari a refuzat sa intervina spunand ca la Adunarea Generala s-a votat impotriva. Mama s-a dus la Presedinte si i-a aratat articolul de lege prin care Asociatia este obligata sa administreze lucrarea indiferent de parerea locatarilor. Acesta a raspuns ca daca Adunarea Generala a refuzat el nu are ce sa faca si ca oricum dupa ce s-a efectuat lucrarea este prea tarziu pentru ca ea nu a facut licitatie cu privire la alegerea firmei care sa execute lucrarea (lucrarea a fost facuta legal, exista documente de constatare a problemei si facturi care dovedesc plata lucrarii)

Nu este posibil ca genul acesta de probleme sa continue sa existe in Romania in anul 2014.

As dori sa stiu ce se poate face legal in acest sens, cat ar costa aproximativ demersurile legale si daca stie cineva care este rata de succes al unul proces de acest tip?

Va multumesc anticipat pentru sfaturi!
Ultima modificare: Joi, 18 Decembrie 2014
Laura_Andreea, utilizator
Cel mai recent răspuns: Laura_Andreea , utilizator 12:14, 19 Decembrie 2014
Consider ca mama dvs in calitate de proprietar al apartamentului situat in cadru Asociatiei de proprietari poate da in judecata asociatia si sa pretida obligarea acesteia la plata sumei pe care a cheltuit-o cu reparatia terasei.
Cred ca ar fi bine sa solicite in cadrul procesului, proba cu expertiza tehnica avand ca obietiv, valoarea lucrarilor efectuate si daca acestea respecta normativele in vigoare.
Ultima modificare: Joi, 18 Decembrie 2014
Francisc Gerber, Avocat
sa dea in judecata asociatia pentru contra-valoare, daca are deja acte constatatoare ale necesitatii reparatiei nu ii trebuie expertiza, in orice caz sa nu o ceara ea pentru ca va trebui sa o plateasca. taxele sunt la valoare dupa formula din lege.
sanse....mari in functie de baza legala......
Poate actiona asociatia in judecata solicitand recuperarea cheltuielilor dovedite pe baza de documente.
Nu trebuie sa solicite proprietarul expertiza ci, eventula cel ce contesta lucrarea, asociatia.
Sansele de reusita sunt mari pentru proprietari mai ales daca aveti, pe langa factura, chitanta, proces verbal de receptie si dovezi ca ati solicitat asociatiei sa faca reparatia: cerere inregistrata, raspuns al asociatiei...
Va multumesc mult pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Terasa reparata de locatarii ultimului etaj alexberi alexberi Este normal ca doar locatarii ultimului etaj sa plateasca repararea terasei? M-am mutat la ultimul etaj al unui bloc cu asociatie de locatari. ... (vezi toată discuția)
Reparatie acoperis de bloc stelian_1981 stelian_1981 Buna.Sant recent proprietarul unui apartament la etajul 4 din 4 ,am inceput sa renovez apartamentul si am observat ca trebuie reparat si acoperisul ....am luat ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari - probleme ancabitere ancabitere in blocul in care locuiesc s-a pus problema reabilitarii terasei blocului intrucat exista astfel de probleme. in urma adunarii generale s-a hotarat ca ... (vezi toată discuția)