avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1287 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... CONTRACT DE PRESTARI SERVICII
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

CONTRACT DE PRESTARI SERVICII

IN URMA EFECTUARII UNUI CONTROL ANUAL DE CATRE ITM LA O ANUMITA FIRMA S-AU CONSTATAT URMATOARELE:
-contaractul incheiat intre angajator si serviciul extern de prevenire si protectie nu cuprinde modul de colaborare cu alte servicii externe de prevenire si protectie.
Intrebarea mea :este obligatoriu sa se prevada asa ceva in contract sau doar daca este cazul functie de specificul societatii (in cazul meu este vorba despre un salon de infrumusetare).Daca este obligatoriu acest lucru as dori sa stiu care ar fi aceste modalitati de colaborare.Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: inspectorSSM , utilizator 23:14, 19 Decembrie 2014
Inteleg ca dvs. aveti un contract de prestari servicii ssm, incheiat cu un serviciu extern de prevenire si protectie (nominalizat). Nu inteleg, in acest caz, de ce trebuie trecuta vreo mentiune suplimentara referitoare la colaborari cu alte SEPP tot din domeniul ssm.
Daca ati incheiat un CPS cu o firma, care subcontracteaza serviciile de ssm/ psi-su, nu inteleg de ce aveti nevoie de intermediari si nu incheiati direct un CPS cu o firma autorizata pentru servicii psi-su, respectiv pentru servicii ssm.
Daca ati incheiat un CPS cu o firma, care subcontracteaza serviciile de medicina muncii, nu inteleg de ce aveti nevoie de intermediari si nu incheiati direct un CPS medicale cu o firma autorizata in domeniu.
Daca firma cu care ati incheiat un CPS are autorizatie pentru prestarea de servicii ssm, psi-su, de medicina muncii, nu este nevoie, sa treceti mentiuni suplimentare, privind alte colaborari, in CPS incheiat.
O astfel de masura putea fi dispusa numai daca ati fi avut contract cu doua servicii de prevenire si protectie, caz in care in contract tr sa fie precizat modul de colaborare intre cele doua servicii.
In cazul dumneavoastra imi este greu sa cred ca un salon de infrumusetare are incheiate contracte cu mai multe servicii externe de prevenire si protectie si nu vad logica masurii dispuse.



ART. 33 din NM de aplicare a LD 319/2006 aprobate prin HG 1425/2006
(1) Contractul incheiat intre angajator si serviciul extern de prevenire si protectie trebuie sa cuprinda si urmatoarele:
a) activitatile de prevenire si protectie care vor fi desfasurate de catre fiecare serviciu extern de prevenire si protectie;
b) modul de colaborare cu lucratorii desemnati/serviciile interne si/sau cu alte servicii externe de prevenire si protectie;
c) clauze privind solutionarea litigiilor aparute intre parti.
Ultima modificare: Vineri, 19 Decembrie 2014
inspectorSSM, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Servicii consultanta ssm si psi NessFrappe NessFrappe Detin societate cod CAEN 7022. Pot sa inchei contracte SSM si PSI iar serviciul sa fie prestat de alte societati cu care societatea mea are contract ? Pot sa ... (vezi toată discuția)
Componenta unui serviciu intern de prevenire si protectie la societati cu 500-1000 angajati. Theo3000 Theo3000 Intrebare: - Legislatia de specialitate prevede numarul de lucratori desemnati SSM raportat la numarul total de angajati (?), respectiv care ar fi componenta ... (vezi toată discuția)