avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Servicii consultanta SSM si PSI
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Servicii consultanta SSM si PSI

Detin societate cod CAEN 7022. Pot sa inchei contracte SSM si PSI iar serviciul sa fie prestat de alte societati cu care societatea mea are contract ? Pot sa fac factura direct SSM /PSI si sa pun adaos ?
Ultima modificare: Vineri, 30 Noiembrie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 12:56, 1 Decembrie 2018
Nu este permis de Legea ssm nr. 319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare si HG nr. 1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare, respectiv Legea psi nr. 307/ 2996 cu modificarile si completarile ulterioare.
Prestari de servicii in domeniul ssm pot indeplini numai firmele inregistrate la RC cod CAEN 7490 si care detin autorizatie de la ITM ca SEPP si respectiv de la IGP.
ANAF nu permite genul de "inginerii fiscale" pe care le mentionati.
In alta ordine de idei, nu vad de ce ar accepta un SEPP si/ sau firma abilitata pentru psi-su sa incheie contracte de prestari servicii la numite firme printr-o firma intermediar ?!
Pentru ca este e piata libera si daca eu am un serviciu integrat la 200 de societati imi permit sa negociez in numele lor contracte ssm/psi facturate prin mine dar prestate la terti.
Nu inteleg care e ingineria financiara daca eu imi pun adaos ca intermediar?
Ce intelegeti prin serviciu integrat, cu referire stricta la ssm si psi-su ? Fiecare societate are riscuri profesionale proprii de care firmele de profil trebuie sa tina cont atunci cand isi desfasoara activitatea.
O astfel de prevedere (intermediere) nu este prevazuta in legile mentionate in mesajul meu anterior. Cresteti artificial pretul acestor prestari de servicii profesioniste.
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Decembrie 2018
POPA GHEORGHE, Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prestari servicii de consultanta ssm si psi Florenta J Florenta J Buna ziua! Daca am o firma care are printre codurile CAEN si 7490, dar nu este autorizata, iar eu am facut cursurile de 80 de ore de SSM si PSI si am si ... (vezi toată discuția)
Conducatorul locului de munca are contract de prest servicii TutuianuR TutuianuR Buna ziua ! Conducatorul locului de munca are contract de prestari servicii cu firma X. Poate el instrui si semna fisele de instruire ssm si su pt angajatii ... (vezi toată discuția)
Ssm si psi b.vlad b.vlad Buna ziua, Tatal meu are o firma de prestari servicii in domeniul protectiei muncii si as vrea sa ii calc pe urme. As vrea sa stiu ce cursuri trebuie sa ... (vezi toată discuția)