avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere

Intreb daca la o reducere a activitatii cu 70% este normal sa se disponibilizeze doar 8% din salariati pentru a nu acorda mai multe salarii compensatorii ci doar un salariu compensator iar dupa 31 zile sa mai concediaze inca 8% si in continuare tot asa pana se ajunge la un procent de 70% din totalul salariatilor sa fie concediati.Nu exista nici o metoda prin care angajatorul sa fie constrans sa reduca personalul proportional cu reducerea activitatii. va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:25, 4 Iunie 2009
Sunt posibile aceste manevre ale angajatorului pentru a evita ingreunarea starii sale economico-financiare si in privinta complicatiilor concedierilor colective.
Raspunsul la intrebarea dvs. este NU. Angajatorul nu poate fi constrans, deoarece in baza art.40 CM, el are dreptul sa-si organizeze activitatea asa cum doreste, inclusiv sa concedieze sau sa angajeze personal.
Asa cum au mentionat si colegii mai sus, angajatorul este liber sa-si organizeze activitatea cum crede de cuviinta.
Cine stie, poate in cateva luni se redreseaza activitatea si nu mai este nevoit sa concedieze atatia oameni. :)
Salariile compensatorii se acorda si la concedierile individuale si la cele colective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj leila-sema leila-sema Buna ziua, Firma la care lucrez este nevoita sa restranga activitatea, nu este singura, ar dori sa dea in somaj cativa angajati, iar apoi dupa o perioada, ... (vezi toată discuția)
Concediere cu 2 ani inainte de pensie???? micaelamicaela micaelamicaela Buna seara, Am si eu o intrebare: poate fi concediata (restructurare) o persoana care in martie 2010 implineste 59 de ani? Are 40 de ani de munca si ar putea ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi am in conditiile in care angajatorul ma forteaza sa demisionez? gigi19 gigi19 Compania la care lucrez ne-a anuntat de curand ca pe fondul crizei financiare acute doreste sa-si reduca cheltuielile prin reducerea de personal. Ni s-a ... (vezi toată discuția)