MihaelaVeronica a scris:
nestiind ca ar fi trebuit sa si scriem
Ce sa va facem oameni buni!? Ce sa va facem daca voi ocoliti cabinetele de avocat...cu bucla!?
Sunteti 4 la numar. Unul dintre voi daca ar fi intrat intr-un cabinet ...cu banii vostri de un film si un popcorn la Mall, afla cam tot ce ar fi trebuit sa stiti!
De ani buni scriu pe forumul acesta in materie de mosteniri. A fost alegerea mea, fiindca in viata reala ma ocup de lucruri ceva mai complicate. (sau, altfel spus, ma distrez cu mostenirirle la cafeaua de dimineata). Numarul celor care se informeaza
INAINTE de a ingropa pe careva din familia lor, e infiorator de mic.
De la LEGE nu aveti drept de mostenire de pe urma femeii, fiindca nu sunteti copii
nascuti sau
adoptati de ea. Doar v-a crescut.
Legea nu poate folosi criteriul ...
IUBIRII pentru chemarea la mostenire. Il foloseste pe cel demonstrabil, al legaturii de rudenie. Fiindca omul care
se crede rational, n-a gasit inca
"formula matematica" prin care sa ma aduca pe mine (al treilea/un strain), la o concluzie incontestabila asupra iubirii dintre voi.
Dar tot LEGEA "spune" cumva (metaforic vorbind): scrie mai omule un TESTAMENT pentru cel/cei pe care il/ii iubesti si eu ... te voi crede! (chiar in tot, daca nu incerci sa ma duci cu presul dezmostenindu-i pe cei care n-au nicio vina fiindca i-ai adus tu pe lume/
copiii, pe cei care te-au adus e lume/
parintii si
sotul supravietuitor. Acestia sunt mostenitorii rezervatari si defuncta ...n-avea!).
Pentru bunurile care constituie
amintiri de familie, incercati totusi o discutie cu verii. Poate va impacati de Craciun. Asemenea bunuri se pot imparti NUMAI prin partaj
voluntar. In cazul lor, legea nu se pricepe sa stabileasca mai mult decat un
depozitar. Din acelasi motiv: fiindca legea n-are niciun criteriu rational dupa care sa stabileasca ...cine le IUBESTE mai mult.
Oare am inteles bine? Cand spuneti "apartamentul mamei", va referiti la mama vitrega, nu-i asa?