avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Au drepturi copiii vitregi?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Au drepturi copiii vitregi?

Buna seara!
La varsta de 2 ani mama noastra a decedat!....in urma ei am ramas noi 4 copii.
La 3 ani de la decesul mamei noastre biologice tatal nostru s-a recasatorit, astfel noi am dobandit o mama vitrega!
Mama noastra (caci pe ea am cunoscut-o ca mama), nu a avut copii, a fost casatorita timp de aprox. 30 de ani cu tatal nostru, ne-avand cu acesta copii. Chiar daca noi nu suntem rude de sange cu ea, o putem mostenii?...deoarece noi suntem cei care am avut grija de ea, dupa decesul tatalui nostru,...
Va rog daca se poate sa-mi raspundeti la acest mesaj!
Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 16:42, 23 Decembrie 2014
Practic pentru orice „act” oficial se poate obține un duplicat.
Deci dacă nu vă înțelegeți nicicum cu moștenitorii pentru a vă remite actele tatălui sau mamei D-vostră puteți cere instituțiilor care le-a emis să vă elibereze un duplicat al acestora.
Oricum, cred că ar trebui să vă înțelegeți cu privire la aceste acte doarece posesorii acestora chiar nu prea au ce face cu ele.

Cu privire la celelalte bunuri rămase în apartament, nu prea ați avea șanse în instanță, odată ce ați făcut patajul și v-ați împărțit moștenirea.

Oricum, soluția cea mai ușoară și ieftină este să încercați să vă înțelegeți.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Moștenirea soțului fără descendenți. sunt soluții pentru a le rămâne copiilor vitregi bunurile sale? Mihaela Br. Mihaela Br. Bună ziua ! Situația la care aș dori un răspuns este următoarea : eu cu fratele meu l-am pierdut pe tata pe când eram mici . După câțiva ani , mama ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa mama vitrega denisalacra denisalacra Tatal meu s-a recasatorit, dupa ce mama mea a murit cand eu aveam 5 ani. Mama mea vitrega nu are alti copii si eu sunt singurul lor copil. Ulterior tatal meu a ... (vezi toată discuția)
Mostenire hagrid hagrid As dori sa aflu daca am dreptul la mostenire a bunurilor si imobilului dupa decesul mamei mele vitrege. Mama mea vitrega a fost casnica neavand venit, doar ... (vezi toată discuția)