avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Citatie la doua zile
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Citatie la doua zile

Buna, prietena mea la data de 19 dec.2014 a gasit in cutia postala citatie de la Judecatorie ,ca este data in judecata de catre fratele sau ,plangere depusa la data de 17 dec.2014,( cere o suma mare )
Scrie proces civil ,complet 21 ,si sa depuna in termen de 25 de zile ceva intampinare.
Intrebarea ar fi : cum a fost citata la dou zile dupa depunerea chemarii in judecata ? ( crede ca fratele sau are niste pile pe acolo )
pentru intampinare sa amgajeze avocat ?
Cel mai recent răspuns: ili47 , utilizator 19:17, 21 Decembrie 2014
Cei care isi permit angajeaza avocat intrucat recupereaza cheltuielile daca castiga pdocesul.nCei care nu isi permit nu isi angajeaza avocat.nnDaca stie sa faca intampinarea si sa motiveze in faptbsi in drept nu ii trebuie avocat.
Evidenf sa o faca ca sa castige procesul si nu sa il piarda si sa plateasca avocatul partii adverse...
Multumim de raspunsul Dvs.,
cum este citata asa de repede ? la doua zile dupa depunerea plangerii ? sau asa de repede lucreaza Judecatoria >
multumim
Cei mai multi justitiabili se plang despre termenul lung, dvs de termenul prea scurt.Nu este iesit din comun sa se lucreze mai repede si daca actiunea a fost facuta corespunzator atunci vi s-a trimis in vederea redactarii intampinarii.

Cert este ca dvs aveti la dispozitie 25 de zile pt a face intampinarea.

Decizia de a angaja sau nu avocat depinde de complexitatea spetei, depinde daca reclamantul are sau nu avocat etc
Banuiesc ca nu este vorba despre un litigiu care se judeca la instantele din Bucuresti,daca este vorba de o alta localitate atuci s=ar putea explica prin activitatea mai redusa a instantelor din provincie.
multumim de raspunsuri,
este vorba de Cluj-Napoca,
Ultima modificare: Duminică, 21 Decembrie 2014
ili47, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme dosar succesiune. ajutor!! Alexandreevici Alexandreevici Probleme dosar succesiune. Ajutor!!! A decedat bunicul. Tatăl meu nu s-a înțeles cu cei 3 frați cu privire la masa succesorală. Nu au ajuns la ... (vezi toată discuția)
Procedura de judecatã potrivit noului cod de procedurã civilã sarah1985 sarah1985 Niste vecini au primit cerere de chemare in judecata din partea Asociatiei de Proprietari pentru neplata constructiei sediului acesteia. Sumele de recuperat ... (vezi toată discuția)
Executare silita rovignieta dar am contestatie a procesului anterior executarii Sylvian2010 Sylvian2010 buna ziua. Sotia mea a primit o amenda pe rovinieta. procesul verbal a fost facut in 5 luni de la data constatarii contraventiei dar I-a fost adus la ... (vezi toată discuția)