avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sot care vrea sa plece in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sot care vrea sa plece in strainatate

daca unul din soti vrea sa plece in strainatate si celalalt nu vrea sa-l lase pentru ca sunt copii minori la mijloc, iar sotul care trebuie sa ramana nu are serviciu, cel care nu vrea sa-l lase are vreo modalitate de a-l opri?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 10:43, 21 Decembrie 2014
sigur ca nu ca ar savarsi infractiunea de sechestrare.
fiecare om e liber sa faca ce vrea si sa se deplaseze deasemenea . chiar daca sunt la mijloc s copii minori sotul care ramane in tara tot nu poate face nimic.
nu poti tine pe cineva langa tine cu forta.
Nu, nu exista mijloace legale de a-l impiedica sa paraseasca tara. Sigur ca o astfel de decizie ar trebui luata de soti impreuna, la fel ca deciziile vis a vis de copii, de intretinerea si educarea acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de a refuza... mioara2012 mioara2012 Buna ziua! Sunt in partaj, eu stau deocamdata in imobilul ce face obiectul partajului, iar fostul sot sta in chirie cu actuala lui sotie. Unul din copii, care ... (vezi toată discuția)
Divort cu 2minori iulia53 iulia53 Buna ziua problema se prezinta asa:Sotia nepotului vrea sa divorteze,dar nepotul nu e de acord ,el nu are motive intemeiat mai ales ca sunt 2minori la mijloc ... (vezi toată discuția)
Despartire in fapt lorelaybianca lorelaybianca Buna seara! Am o intrebare: in cazul unui cuplu casatoriti, daca unul din ei i-a decizia sa paraseasca domiciliul conjugal, considerand ca sunt despartiti in ... (vezi toată discuția)