avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drepturile asupra minorului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drepturile asupra minorului

am o intrebare la dumneavoastra sint divortata de 4 ani dar stau in spania mam divortat in romania si am un baiat de 7 ani tatal lui ii in urma cu 7 luni de pensie alimentara nu participa cu nimic la intretinerea fiului nostru in urma sentintei este obligat sami bage pensia lunara si sa ma ajute júmate júmate la intretinerea fiului nostru a venit am vb cu el si nu vrea sami dea júmate din cheltuiala copilului de ani de zile si programul lui sal vada de sarbatori e f putin pe teritoriu spaniol nici pensia so mio bage sa fie la zi eu nu iam lasat copilu sal vada si acum merge in tara sa faca plingere impotriva mea ca nu iam lasat copilul sal vada intrebarea mea e daca tot face plingere pot sal cistig sami dea tot ce trebuie sa dea obligat de lege si ce avantaje poate sa aiba el sau sa cistige ceva si sint obligata sa ma judec cu el in orasul unde mam divortat de el sau pot sa aleg eu orasul ca stau in spania si mi cam greu sau sint obligata sa ma prezint daca o sa faca plingerea va multumesc mult astept cu nerabdare un raspuns
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 12:46, 21 Ianuarie 2015
DA, legea este de partea dvs., tatal este obligat sa "va bage" sumele pentru intretinerea minorului, in plus daca exista si o hotarare judecatoreasca in acest sens si nu este respectata de fostul sot, poate fi destul de grav pentru dansul.
Daca nu va plateste pensia ii puteti face plangere penala la Politie si de frica dosarului penal poate va plati.
cine depune plangere? unde depune plangere?
Dvs sunteti obligata sa respectati programul de vizita indiferent daca el plateste sau nu pensia de intretinere.
Daca nu va plateste pensia de intretinere si nu faceti nici executare silita si nici plangere la politie pentru abandon reiese ca nu aveti nevoie de banii respectivi.
Daca el face plangere ca nu il lasati sa isi vada copilul dvs nu aveti cum sa castigati banii restanti pentru ca nu despre banii aia e vorba in plangere.

Daca deschide o actiune in instanta pentru modificarea programului de relatii personale o deschide acolo unde are dreptul nu acolo unde vreti dvs.
Daca dvs vreti sa deschideti o actiune in instanta va adresati instantei competente care va convinde dvs mai mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Răzgândire divorț la notar Danibinceanu Danibinceanu Buna ziua cine poate sami spuna si mie daca nam cazut de acord asupra div la notar ce se antanpla daca nu semnez (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere ildikogabriela ildikogabriela va rog din suflet sami spuneti daca sotul meu are un copil din prima casatorie dupa care plateste o pensie de intretinere,si copilul este plecat in spania cu ... (vezi toată discuția)
Judecatorul poate hotari in numele meu? daniel2003 daniel2003 Un urma unui divort cu minor judecatorul a decis custodia comuna a minorei cu domiciliul la mama , minora se afla in spania si are virsta de 13 ani , mama inca ... (vezi toată discuția)