avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Intelegere cu partea adversa renuntarea la proces
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Intelegere cu partea adversa renuntarea la proces

Buna ziua,

impreuna cu un avocat am dat in judecata fostul angajator pentru concediere ilegala. Acum, cei de la fosta firma, au aflat ca i-am dat in judecata si vor sa ne intelegem la o despagubire ca sa renunt la proces.
Avcatului i-am platit in totalitate onorariul in valoare de 3200 de ron insa in contractul cu el mai am prevazut un onorariu de success de 20% din sumele castigate in instanta.
As vrea sa ma inteleg cu fostul angajator si apoi sa ii spun avocatului ca renuntam la proces fara sa ii mai platesc 20 % din suma...mai ales ca pana acum avocatul nu a facut decat contestatia pe care a depus-o la tribunal.
Este legal?
Cel mai recent răspuns: mirunaa , utilizator 14:32, 22 Decembrie 2014
Si ce vi se pare ilegal????

Credeti ca este "vina" avocatului ca dvs. ulterior deschiderii actiunii ati ajuns la o intelegere si mai mult decat atat, doriti sa ocoliti un contract incheiat si asumat???

pai contractul spune onorariu de success 20%...ceea ce pentru mine inseamna ca daca aveam castig in instanta...nu mi se pare ca ocolesc sa imi platesc avocatul...dar vroiam un raspuns si din partea cuiva competent.
si a doua intrebare era de fapt...pot renunta la un proces deja deschis? faptul ca voi primi niste salarii compensatorii acum, la cateva luni dupa ce efectiv nu mai lucrez acolo poate fi intrepretat drept mita?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire serban.m serban.m Exista vreun cod sau o lege cu privire la onorariul avocatilor? Am contactat un avocat pentru un apel, cerand un onorariu maricel, aceasta nu este problema, ... (vezi toată discuția)
Onorariu de succes amuliu amuliu Am un credit ipotecar luat in franci elvetieni. Am dat ibanca in judecata. Am facut contract cu o casa de avocatura, am platit onorariu si traducerille. Acum ... (vezi toată discuția)
Onorariu de succes taxa auto 84wzz 84wzz Am un proces castigat pt recuperarea taxei auto insa dupa cum stiti acum recuperarea efectiva a banilor se face esalonat pe perioada a 5 ani. In aceste ... (vezi toată discuția)