avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1042 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Constituire parte civila + program tribunal de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Constituire parte civila + program tribunal de sarbatori

1. Intre ce date sunt inchise instantele in perioada sarbatorilor? Ma intereseaza in special Tribunalul Bucuresti.

2 Cu cate zile inainte de termen trebuie trimisa o constituire de parte civila intr-un proces pentru a ma asigura ca ajunge la dosar la timp?

3. Daca imi este admisa constituirea ca parte civila, stiu ca voi fi citat la fiecare termen. Trebuie insa sa si fiu prezent eu sau avocatul? Mentionez ca in dosarul la care ma refer exista alte aprox 20 de parti civile implicate.
Cel mai recent răspuns: Francisc Gerber , Avocat 17:54, 22 Decembrie 2014
In principiu va fi inchis intre 24 dec-04 ian.
Constituirea de parte civila poate fi facuta pana la primul termen al dosarului penal.
Puteti sa trimiteti si prin posta.
Nu trebuie sa fiti la fiecare termen.
CristinaPaisa a scris:

In principiu va fi inchis intre 24 dec-04 ian.
Constituirea de parte civila poate fi facuta pana la primul termen al dosarului penal.
Puteti sa trimiteti si prin posta.
Nu trebuie sa fiti la fiecare termen.

Problema este ca termenul in procesul meu e pe 6 Ian. In aceste conditii, cum pot face sa ma asigur ca va ajunge la timp cererea? Exista cineva la Tribunal care sa preia cererea in intervalul 24.12 - 04.01 ?
depuneti cererea prin posta cu scrisoare recomandata cu confirmare de primire, eventual si pe fax ori mail.
Ultima modificare: Luni, 22 Decembrie 2014
Francisc Gerber, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mi s-a pus în vedere sã timbrez în 10 zile. cum se calculeazã termenul și cum transmit taxa instanței? geavela geavela Am depus cerere de contestare a unei executari silite,deoarece pv de contraventie neplatit face obiectul unei plingeri aflate pe rol .Mi-a venit acasa inapoi ... (vezi toată discuția)
Constituire parte civila prin fax? adita2 adita2 se poate trimite prin fax instantei de judecata o cerere cu suma de bani pe care o consider ca mi s-ar cuveni intr-un proces in care sunt constituit parte ... (vezi toată discuția)
Cerere amanare la primul termen de judecata lonita lonita Buna ziua. Am primit citatie intr-un proces civil, sunt chemat in calitate de parat, primul termen este pe 01 octombrie. Pe 24 Septembrie am trimis prin ... (vezi toată discuția)