avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1018 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte necesare pentru transferul de proprietate a unui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte necesare pentru transferul de proprietate a unui autovehicul fara proprietar prezent

Buna ziua,

As aprecia foarte mult daca m-ati ajuta cu urmatoarea problema.

As vrea sa cumpar o masina de la niste proprietari care momentan nu sunt in Romania si nu intentioneaza sa se intoarca.

Cum s-ar putea efectua transferul de propritate in absenta lor? Nu am procura sau impunternicire de vre-un fel doar actele masinii (talon, carte de identitate etc). Daca se face o procura din tara in care se afla Anglia se va recunoaste in Romania? Nu se poate spre exemplu trimite actul de la notar prin posta pentru a fi semnat de ei sau ceva de genu?

Va multumesc anticipat!

Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 13:31, 22 Decembrie 2014
Nu se poate semna la distanta.... Proprietarii pot trimite o procura facuta in Anglia si apostilata, apoi dvs o traduceti si legalizati semnatura traducatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imputernicire notariala lvnciobanu lvnciobanu Buna seara. Sunt studenta in Grecia dar momentan ma aflu in Romania si pt a imi putea ridica cineva legitimatia de student de acolo are nevoie de imputernicire ... (vezi toată discuția)
Actul de vânzare-cumpãrare silvestrupatrascu silvestrupatrascu Se poate încheia un act de vânzare-cumpărare a unei mașini dacă vânzătorul nu este de față la notariat (este în străinătate) însă este de ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament roby2019 roby2019 Fratele meu este in Germania de ceva timp impreuna cu sotia si doreste sa cumpere un apartament in Romania.Problema e ca la consulat e distanta mare si vrea sa ... (vezi toată discuția)