Sotul surorii mele a plecat asa, pe nepusa masa din Braila, orasul in care locuim, la Bucuresti, sub pretextul ca si-a gasit de munca acolo, dupa ce luni de zile a fost intretinut de sora mea. Cei doi au si un baietel de 6 ani si 9 luni. Sora mea, stiind parola de Facebook a contului sotului ei si parandu-i-se situatia oarecum aiurea, a intrat, iar acolo, domnul, sotul ei se conversa cu o gospodina casatorita si cu 2 copii de mama focului, din discutie reiesind ca au avut si relatii intime si mare dragoste pe capul lor. Eu consider asta o marsavie din partea acestui domn puturoas si rau, care nu trimite bani pt copil, nu muncea cu lunile, mie mi-a furat multe bijuterii din aur si i-am iertat totul pt ca sa aiba copilul o familie. Acum nici nu suna sa mai intrebe ce face baiatul, cu toate ca sora mea l-a conceput la insistentele lui. Se poate reclama acest individ pentru abandon familial? Si ce pedeapsa ar primi?
Fiindca pensie alimentara nici nu poate fi vorba sa dea, el muncind o zi da, una nu, la negru si a plecat miseleste lasand in urma o mama cu un copil si datorii la intretinere si la alte utilitati.
Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Pentru a exista infractiunea de abandon de familie se cere ca vinovatia sa imbrace forma intentiei si sa fie savarsita cu rea-credinta.. Cum d-nul in cauza nu are serviciu nu i se va retine reaua credinta, adica daca ar avea de unde sa dea ar da...dar asa...
Stiu ca suna aiurea si e aiurea, dar asta e practica curenta atat a instantelor, cat si a parchetelor. Va spun ca sa stiti ce va asteapta !