avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Abandon familial
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Abandon familial

Sotul surorii mele a plecat asa, pe nepusa masa din Braila, orasul in care locuim, la Bucuresti, sub pretextul ca si-a gasit de munca acolo, dupa ce luni de zile a fost intretinut de sora mea. Cei doi au si un baietel de 6 ani si 9 luni. Sora mea, stiind parola de Facebook a contului sotului ei si parandu-i-se situatia oarecum aiurea, a intrat, iar acolo, domnul, sotul ei se conversa cu o gospodina casatorita si cu 2 copii de mama focului, din discutie reiesind ca au avut si relatii intime si mare dragoste pe capul lor. Eu consider asta o marsavie din partea acestui domn puturoas si rau, care nu trimite bani pt copil, nu muncea cu lunile, mie mi-a furat multe bijuterii din aur si i-am iertat totul pt ca sa aiba copilul o familie. Acum nici nu suna sa mai intrebe ce face baiatul, cu toate ca sora mea l-a conceput la insistentele lui. Se poate reclama acest individ pentru abandon familial? Si ce pedeapsa ar primi?
Fiindca pensie alimentara nici nu poate fi vorba sa dea, el muncind o zi da, una nu, la negru si a plecat miseleste lasand in urma o mama cu un copil si datorii la intretinere si la alte utilitati.
Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 18:45, 22 Decembrie 2014
Se poate depune plangere penala pt abandon de familie. Pedeapsa este de la 6 luni la 3 ani, sau amenda.
Doamna trebuie sa si dovedeasca faptul ca sotul i-a abandonat atat pe ea cat si pe minor.
Multumesc pentru răspuns. Plângerea penală se face la politie?
Pentru a exista infractiunea de abandon de familie se cere ca vinovatia sa imbrace forma intentiei si sa fie savarsita cu rea-credinta.. Cum d-nul in cauza nu are serviciu nu i se va retine reaua credinta, adica daca ar avea de unde sa dea ar da...dar asa...

Stiu ca suna aiurea si e aiurea, dar asta e practica curenta atat a instantelor, cat si a parchetelor. Va spun ca sa stiti ce va asteapta !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgenta-neplata pensie Emilia87 Emilia87 buna ziua ,as avea nevoie de un sfat urgent sora mea e divortata cu 2 copii si copii sant la fostu sot platea pensie alimentara a ramas fara servici e in ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere restanta, plata partiala foarte mica Cris1971 Cris1971 Parintele nerezident nu a platit pensia de intretinere in ultimii 5 ani, este executat dar nu are bunuri, s-a facut plangere la Politie pt abandon familie, ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara danutza_s danutza_s Buna ziua, Eu sunt divortata de un an si jumatate(1 copil in intretinere),iar pensia alimentara o vad numai daca tatal copilului doreste sa-l vada(1 ... (vezi toată discuția)