avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie permis retinut
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie permis retinut

Buna am si eu nevoie de un sfat..... in data de 27.08.2014 am fost oprit de un echipaj cu MCV de politie,care m-a surprins cu 107km/H in localitate ,mi-a fost suspendat dreptu de a conduce pe 90 zile plus amenda..... mi s-a intocmit dovada inlocuitoare valabila 15 zile a 13-a zi am patit-o din nou .... veneam catre casa dintr-un club unde am baut o bere ... circulam regulamentar cu 55km/h in localitate dupa ce am trecut de un echipaj de politie ¬cu viteza regulamentara¬ am observat in oglinda retrovizoare ca s-a intors dupa mine eu vazand asta m-am parcat pe partea dreapta in afara carosabilului inainte sa fiu oprit .. acestia vazand asta s-au parcat si ei in spatele meu circa 300 metrii asteptand sa ma repun in miscare pentru a ma opri,,,insa eu nu am mai pornit masina,,,au stat in spatele meu parcati aproximativ 3-4 minute vazand ca nu pornesc au parcat in fata mea,si au venit la geam sa-mi ceara actele si sa suflu in fiola,,, le-am inmanat actele dupa care am suflat in fiola rezultat 0.17 alcol in aerul expirat ,,, mi s-a mai suspendat pe dreptul de a conduce pe inca 90 zile pe langa alea care le aveam inainte,in total 180 :) in concluzie eu le-am explicat ca nu am condus am fost oprit nu aveau dreptul sa imi ceara acte si sa imi puna fiola ,din moment ce nu am fost oprit in trafic.am semnat cu mentiuni, NU AM FOST OPRIT IN TRAFIC ! a 2-a zi am facut contestatie dar nu mi-a venit nici un raspuns nici in ziua de azi :( vreau un sfat ce credeti ca e mai de cuviinta de facut,daca am procedat corect .si daca totusi am o sansa sa castig procesul verbal... MULTUMESC ANTICIPAT, ASTEPT UN RASPUNS DE LA CINEVA CARE ARE HABAR DE CE VORBESTE .
Cel mai recent răspuns: ionu roman , utilizator 08:33, 23 Decembrie 2014
V-ați exercitat dreptul legal de contestare, urmează sa vina citația cu termenul, prezentați situația in fata judecătorului, pt consum de alcool se suspenda fara eliberarea unei dovezi....nu cred ca poate fi admisa contestatia, doar daca procesul verbal nu cuprinde elementele obligatorii care pot atrage nulitatea absoluta...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis suspendat de 2 ori in la interval de o zi Mihaitzuu Mihaitzuu Buna ziua. Acum 2 zile am fost prins de radar (masina neinscriptionata) cu 107 km/h in localitate, apoi a2a zi m-a oprit iar politia (echipaj din mers) tot in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua!zilele trecute am fost oprit de politie.tin sa mentionez ... Alkalin12 Alkalin12 Buna ziua!Zilele trecuta am fost oprit de politie.Tin sa mentionez ca am trecut pe langa masina de politie circuland regulamentar.Agentii rutieri oprisera o ... (vezi toată discuția)
Nume greșit pe procesul verbal Sergiu535 Sergiu535 Buna ziua cu stima și respect am o întrebare, dacă va rog fruindimineața de 26 Ianuarie in-i orei 2 am fost oprit de un echipaj de poliție unde mi sa ... (vezi toată discuția)