avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prima de Craciun
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prima de Craciun

Buna seara,

Am si eu urmatoarea nelamurire: la noi in firma s-a dat o prima de craciun pentru angajati, cu exceptia mea. Cand am cerut lamuriri, am fost plimbat de la un departament la altul. Conform ofertei de angajare, prima de Craciun este in cuantum de X% din salariul net si nu este conditionata de absolut nimic. in contractul individual de munca, prima de Craciun nu este trecuta, ea este mentionata doar in oferta de angajare. Intrebarea mea este: am sanse sa-mi obtin prima in justitie daca lucrurile nu se rezolva pe cale amiabila? Oferta de angajare are valoare juridica? Se poate considera acest caz ca fiind unul de discriminare? Alte detalii: oferta de angajare este semnata si stampilata si o am in original. Lucrez la aceasta firma de 2 ani si nu am avut pana acum probleme de acest fel. Va multumesc anticipat pentru ajutor
Ultima modificare: Marți, 23 Decembrie 2014
serban31, utilizator
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 20:16, 23 Decembrie 2014
Daca cele mentionate in oferta de angajare nu se regasesc in C.I.M. si nu sunt specificate in Regulamentul intern sau Contractul colectiv de munca aplicabil de unitate, atunci acestea nu reprezinta obligatie pentru angajator.

Se poate considera ca ati renuntat la cele inscrise acolo in cadrul procesului de angajare, premergator incheierii C.I.M.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oferta de munca si contract de munca cos_max cos_max Buna ziua, Am urmatoarea speta: am primit o oferta de angajare in 2013(semnata si stampilata) care s-a concretizat intr-un contract de munca. Oferta de ... (vezi toată discuția)
Resurse umane vs consilier juridic?? Roxy30 Roxy30 Buna ziua. Sunt o novice in domeniu acesta si as avea si eu nevoie de indrumari in domeniul resurselor umane, intrucat m-am angajat si eu la o firma ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. as vrea sa stiu daca pot fi lamurita intr-o situatie. ... Kinta Kinta Buna ziua. As vrea sa stiu daca pot fi lamurita intr-o situatie. Am semnat onoferta de angajare care difera de contractul de munca. In sensul ca era un anunt ... (vezi toată discuția)