De aproximativ 4 luni am devenit proprietera unui apartament vechi.
Am primit zilele acestea o scrisoare de la ANAf in care sunt anuntata ca vechea proprietara (care avea deschis un PFA) are datorii neplatite ( asigurari sociale) in valoare de 8000 lei si ca, in calitate de mostenitor, trebuie sa platesc datoria in maxim 5 zile astfel se va trece la executare silita.
Eu nu am stiut de existenta acelui PFA si apartamentul l-am cumparat cu CF liber de orice sarcina de la nepotii doamnei in cauza.
Ma poate afecta pe mine aceasta datorie? ma poate pune cineva la plata? de ce a venit mie aceasta scrisoare?
Luati legatura cu dl executor si intrebati-l daca ANAF s-a inregistrat cu vreo cerere la dansul. Daca nu, ar trebui sa nu aveti nicio problema. Daca se merge de catre ANAF mai departe, trebuie sa faceti contestatie la executare in instanta.
dar din moment ce am primit aceasta sesizare din partea ANAF inseamna ca exista o cerere inregistrata sau daca nu urmeaza sa fie nu?nnintrebarea mea este: cum e posibil sa fiu eu pasibila de plata pentru o datorie generata de PFA -ul unei persoane decedate care nu are nici o legatura cu mine. Cum se poate asa ceva? nu se poate vedea nicaieri ca nu sunt mostenitoarea ei si ca exista alti mostenitori ( cei de la care am cumparat apartamentul)
Ma refer la cerere inregistrata de catre Anaf la executor..
Nu veti fi obligata la plata, dar trebuie sa atacati somatia primita de la Anaf in instanta. De multe ori, organelle fiscale fac abuzuri bazandu-se pe lipsa de informatii a contribuabililor.
Executare silita
flori2009
Buna seara! Asociatia noastra de proprietari se confrunta cu o situatie la care nu gasim rezolvarea. O familie din blocul nostru, care a cumparat apartamentul ... (vezi toată discuția)