avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am cumparat o masina de la un parc auto dar masina nu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am cumparat o masina de la un parc auto dar masina nu prea corespunde cu anuntul

Buna Seara, zilele trecute am cumparat, un autoturism de la un parc auto din constanta, am gasit anuntul pe internet pe autovit.ro, in anunt scria ca are mai multe functi cum ar fi: pilot automat, senzori parcare fata spate, oglinzi electrice,dublu climatronic, ...
Am ajuns in constanta ( ca de acolo era masina ) am vazut-o, omul mi-a zis ca masina merge bine ca nu are nici o problema, ca a fost bara vopsita pe spate, am zis ok hai sa dam o tura cu ea, am dat o tura am vazut ca merge masina ok, apoi am mers la un service ales de mine din constanta, acolo la service aia mi-au zis ca masina ar fi ok, ( mai tarziu mi-am dat seama ca cei de la service se cunoasteau cu astia de mi-au vandut masina) am ajuns inapoi la ei la sediu, am facut actele si am luat masina, si momentan am un antecontract cu ei ca mai am sa le dau 1500euro pana luna care vine, masina a costat 10500euro,
Am ajuns cu masina in bucuresti si am duso la un service si au inceput sa imi zica cate si mai cate despre masina,
1.Ambreajul cu volanta trebuiesc schimbate
2.Au fost vopsine urmatoarele elemente de pe masina, bara fata si spate, toate aripile si toate usile,
3. Nu are urmatoarele: pilot automat, senzori parcare fata, oglinzi electrice,dublu climatronic cu toate ca in anunt scria ca are, iar prostia mea a fost ca nu am stat sa verific.
4.Display-ul de la navigatie trebuie schimbat pentru ca nu se aprinde in totalitate(eu crezand ca este o functie de se vede asa intunecat)
5.Troncane cand dai cu spatele.
6.farul fata stanga este schimbat cu unul chinezesc si nu lumineaza cum trebuie si imi da si o eroare in bord.

In anunt scria ca masina nu are nici o problema si ca merge ok ( am facut print-screen la anunt inainte ca ei sa il stearga).

In ianuarie pana pe 15 eu trebuie sa le dau restul de banii si sa fac contract de vanzare cu ei.

Exista vro posibilitate Legala sa imi recuperez banii de la ei si sa le dau masina inapoi? In ante contractul ala scrie ca odata ce am semnat si am iesit cu masina pe poarta ei nu mai sunt raspunzatori de masina, banuiesc ca o sa imi dea si factura la sfarsit cand fac actele finale !
Ultima modificare: Marți, 23 Decembrie 2014
Aleex123, utilizator
Cel mai recent răspuns: Aleex123 , utilizator 12:08, 8 Ianuarie 2015
Spuneti-le, ca masina avea vicii ascunse. Mergeti cu documente de la service-ul din Bucuresti, care sa arate ca avea vicii. Fiti cat mai hotarat in discutiaa cu ei.
Dar, era dificil, sa mergeti cu un mecanic, sa vada masina? Probabil, va costa cateva sute de lei. Sau nu cunoasteti pe nimeni?
cip200 a scris:

era dificil, sa mergeti cu un mecanic, sa vada masina?
Sau nu cunoasteti pe nimeni?

Initiatorul topicului a precizat din start
apoi am mers la un service ales de mine din constanta, acolo la service aia mi-au zis ca masina ar fi ok, ( mai tarziu mi-am dat seama ca cei de la service se cunoasteau cu astia de mi-au vandut masina)

Vazut, placut, platit.
1. banii nu trebuiau achitati decat dupa probe si verificari in service de specalitate la reprezentatnta.
2. daca preferati metoda constrangerii nu o sa va avantajeze iar finalul ar putea fi nefavorabil.
3. apelati la un mediator, poate obtineti scutirea de plata a diferentei , urmand ca banii sa fie utilizati pentru punerea la punct a starii tehnice a masinii.
4. daca aveti un antecontract, atunci postati-l sa vedem clauzele si functie de acestea se pot face evaluari pertinente pentru rezolvarea litigiului.
5. un jurist / mediator cu experienta va poate ajuta . Deci nu va pierdeti timpul. Cautati ajutor calificat.
mult success.
ynocentta a scris:

cip200 a scris:

era dificil, sa mergeti cu un mecanic, sa vada masina?
Sau nu cunoasteti pe nimeni?

Initiatorul topicului a precizat din start
apoi am mers la un service ales de mine din constanta, acolo la service aia mi-au zis ca masina ar fi ok, ( mai tarziu mi-am dat seama ca cei de la service se cunoasteau cu astia de mi-au vandut masina)

M-am referit, sa mearga cu un mecanic, pe care-l cunoaste initiatorul topicului, nu sa mearga la un service din orasul vanzatorului masinii.
De principiu, nu ati avea sanse de castig in instanta.
Trebuie ca organele judiciare sa fie clar lamurite ca ati fost inselat pentru a avea castig de cauza.
Orice dubiu va afecteaza in proces.

Alte discuții în legătură

Masina sh. yoga yoga am vandut o daci logan an fab. 2007.cumparatorul din capitala eu vanzatorul din provincie.am primit banii am dat masina in stare perfecta de functionare.in 80 ... (vezi toată discuția)
Am cumparat o masina din 2013 de la o pers juridica si am constatat ca e defecta catalin dumitrescu catalin dumitrescu buna ziua. acum 3 saptamani am cumparat o masina cu factura fiscala de la o pers juruduca, care aduce masini de afara. dupa ce am mers cu ea 350 km s-a aprins ... (vezi toată discuția)
Am cumpărat o mașină acum o lună de zile , am găsit anunțul ... AnaDBR AnaDBR Am cumpărat o mașină acum o lună de zile , am găsit anunțul pe olx , am vb cu proprietarul care era un vânzător de mașini ( nu am știu asta până nu ... (vezi toată discuția)