avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare nula
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare nula

Buna seara.
Bunica mea a vandut un teren printr un pfa (imputernicire) si a primit banii cuveniti. Dupa un an a primit o instiintare de plata din partea primariei pentru impozitul aferent terenului vandut, in valoare de 12 milioane de lei. La momentul vanzarii terenului impozitul neplatit cumula 10 milioane de lei (pe ultimii 7 ani). Tinand cont ca impozitul nu era achitat la data efectuarii procurii si implicit la data vanzarii de catre imputernicit a terenului mai este eventualul act de vanzare cumparare dintre imputernicit si cumparator valabil? (stiu ca impozitele trebuie sa fie achitate la vanzarea unui teren sau a unui imobil, autovehicul).

Multumesc
Cel mai recent răspuns: GabrielIonescuPaul , utilizator 23:24, 23 Decembrie 2014
Consultati un extras de carte funciara si ve-ti obesrva daca acel contract de vanzare cumparare a fost operat in cartea funciara, iar la primarie in compartimentul agricol verificati daca s-a notat vanzarea si radierea bunicii ,respectiv inscrierea cumparatorului in rolul fisacal.
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum aflu nr. cartii funciare si nr. cadastral? ken ken Buna ziua. In urma cu peste 10 ani parintii mei au vandut imobilul in care locuiam unuia dintre bunici. Contractul de vanzare-cumparare incheiat la notar nu ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru vanzare benedekb benedekb Buna ziua! Am dobandit terenuri agricole de la parinti,dintre care am vandut cateva.Un teren mi-a ramas,este intabulat,dar nu gasesc titlul de proprietate ... (vezi toată discuția)
Promisiune bilaterala de vanzare cumparare a unui teren agricol dumitru62 dumitru62 Buna ziua . In luna Iulie 2010 parintii mei au vandut un teren agricol de 1 ha cu plata pretului integral . In promisiune sa convenit ca toate cheltuielile ... (vezi toată discuția)