avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Evidenta persoanelor refugiate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Evidenta persoanelor refugiate

Craciun fericit tuturor!
Am avut o ruda care s-a refugiat de pe linia frontului (Iasi) in Arges. Din unele informatii ar fi inmormintata la Cimpulung Muscel.
Exista undeva evidenta acestor persoane? Noi rudele putem afla daca acolo a mai avut rude, eventual descendenti? Batrinii din familie care ar fi putut sti, nu mai exista. Noi, am aflat din intimpare de existenta sa si vrem sa stim mai multe si sa ne regasim eventualele rude. Multumesc.
Nu gasesc un forum unde sa ma incadrez. Poate la "acte de stare civila"...
Cel mai recent răspuns: ContSters342537 , utilizator 19:00, 20 Ianuarie 2015
Pentru inceput faceti o solicitare scrisa la starea civila de la Cimpulung Muscel, dati o data de referinta sau o perioada in care sa fie verificate registrele de deces, solicitati anexa 9 si asteptati raspunsul. In functie de raspuns dezvoltati cercetarile ulterior.
Multumesc @Justitiarul711
Am scris la starea civila de la Cimpulung Muscel. Am primit si un raspuns. Pentru identificare, mi se cer... exact datele pe care le solicit eu. E clar ca daca le stiam, nu le mai ceream. In plus, mi se spune ca "in conformitate cu prevederile legii 677/2001... este necesar consimtamintul expres si neechivoc al persoanei ale carei date eu le cer. In continuare se mentioneaza: "in plus, persoana cautata este decedata deci nu mai poate fi solicitat un consimtamint" :D (da, este decedata de peste 70 de ani). Asa ca, "Avind in vedere ca nu va incadrati in prevederile Legii 677/2001 nu va putem solutiona cererea". Logic, nu?

Mai exista vreo cale? Multumesc.
Dvs. ati anexat la cerere acte doveditoare din care sa rezulte ca sunteti mostenitorii acelei persoane?
Justitiarul711 a scris:

Dvs. ati anexat la cerere acte doveditoare din care sa rezulte ca sunteti mostenitorii acelei persoane?


Da, am anexat toate actele de filiatie pina la strabunici, familia comuna cu acea persoana. Din ce stiu eu, si ea descinde tot din acea ramura. De fapt, numele sau inainte de casatorie este acelasi cu al bunicei mele (tot inainte de casatorie). Eu, nu sint mostenitoarea ei, doar imi caut rudele.
Ultima modificare: Marți, 20 Ianuarie 2015
ContSters342537, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme dezbatere succesiune. lipsa certificatului de deces a persoanei decedate leusan leusan Daca o persoana a decedat cu multi ani in urma nu are mostenitori si nu i se gaseste certificatul de deces la starea civila,este inregistrata alta persoana ... (vezi toată discuția)
Care casa de pensii plateste ajutorul de deces? anonim_71 anonim_71 Buna ziua.Intrebare; O familie de pensionari care locuiau intr-un oras si-au vindut apartamentul si s-au mutat in alt oras si cu aceasta ocazie si-au schimbat ... (vezi toată discuția)
Vinzare bunuri imobile inainte de dezbaterea succesiunii ContSters238389 ContSters238389 Va rog mult pentru un raspuns vecinii mei au cumparat o casa si teren de la o batrina in 1995. Sotul ei murise iar cu 10 ani inainte, iar batrina a vindut casa ... (vezi toată discuția)