avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită poprirea
Discuție deschisă în Executare silită

poprirea

avand in vedere dispozitiile art 373^1 CPC astfel cum a fost modificat prin OUG 42/2009 poprirea pe temeiul unui contract de credit ( titlu executoriu ce nu mai trebuie investit cu formula executorie) trebuie incuviintata de instanta de judecata ????
Cel mai recent răspuns: ContSters42249 , utilizator 09:02, 5 Iunie 2009
Dupa parerea mea DA.
Cu siguranta da. Poprirea este o forma de executare silita, iar orice executare silita trebuie incuviintata de catre instanta.
Art. 373 indice 1 CPC a fost declarat neconstituţional de Curtea constituţională prin Decizia nr. 458/31.03.2009 care a fost publicata in MO partea I in data de 17 aprilie 2009, cred.
Cautati decizia pe indaco sau pe alt program legislativ.
Doamna avocat, nu prea ati fost atenta. Domnul se refera la articolul modificat dupa ce s-a pronuntat acea decizia a Curtii Constitutionale. Poate nu stiati, dar in urma acelei Decizii, articolul respectiv a si fost modificat.#-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incuviintarea executarii silite?! geo26 geo26 Buna ziua! Ce se intampla in situatia in care executorul judecatoresc a inceput executarea silita inainte de modificarea prevederilor art 373 indice 1 ( prin ... (vezi toată discuția)
Poprire - consemnarea sumelor conditionata de incuviintarea executarii silite catalin2011 catalin2011 1. Intr-o speta de executare silita prin poprire (titlu executoriu impotriva Statului Roman prin MF) , tertul poprit (BNR) refuza consemnarea sumelor ... (vezi toată discuția)
Executare silita ada92 ada92 Dosarul de executare silita este din martie 2008. la prima executare creditorul nu a fost indestulat. Urmeaza executarea unui alt imobil . Intrebare: A doua ... (vezi toată discuția)