avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... NU mi-a fost acordat concediu de odihna integral in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

NU mi-a fost acordat concediu de odihna integral in ultimii ani. In cazul in care se va incheia contractul de munca, pot fi compensat in bani si pentru anii anteriori?

Sunt angajat al unei societati comerciale din iulie 2012, iar pana in prezent am avut 6 zile de concediu pe anul 2013, si 5 zile de concediu pe anul 2014. In contractul de munca este specificat faptul ca am 21 zile concediu odihna anual, dar nu mi-au fost alocate din cauza "lipsei de personal".
Dupa cum se prezinta situatia, cel mai probabil in primele luni ale anului 2015 vor fi disponibilizari si voi fi concediat. Intrebarea mea este: In cazul in care voi fi concediat, pot solicita plata concediului de odihna neefectuat din anii 2012, 2013 si 2014?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ip_catalin , utilizator 19:08, 26 Decembrie 2014
In situatia in care c.i.m. inceteaza, angajatorul este obligat sa compenseze in bani zilele de CO neefectuate de catre salariat.

art.146 alin.4 C.mun. : Compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă numai în cazul încetării contractului individual de muncă.

In speta, se va putea compensa CO neefectuat pentru perioada 2012-2104.
Ultima modificare: Vineri, 26 Decembrie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensare concediu odihna in bani cristina29 cristina29 Buna ziua! Conform Codului Muncii, concediul de odihna neefectuat se compenseaza in bani doar la incetarea contractului de munca. Dar daca acest CO nu s-a ... (vezi toată discuția)
Despre concediu de odihna getad getad Buna ziua! Va rog, sa-mi raspundeti (sunt 3 cazuri diferite): 1) anul acesta se poate lua concediul de odihna pt anii 2013 , 2014 , 2015 ? (datorita ... (vezi toată discuția)
Plata concediu neefectuat ContSters22096 ContSters22096 stie cineva daca exista limite in privinta platii concediului neefectuat si care sunt acestea? de exemplu, daca am zile de CO neefectuat din 2011 iar acum ... (vezi toată discuția)