avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Cheltuieli deductibile din impozitul pe venit
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Cheltuieli deductibile din impozitul pe venit

Buna ziua. As dori sa stiu in cazul unei firme specializate in prestari servicii internet daca abonamentul platit catre provider intra in categoria cheltuielilor deductibile din impozitul pe venit si daca da cum se aplica in mod practic aceasta deducere.De exemplu la 2000 lei incasari lunare, se scade factura catre providerul serviciului de internet in valoare de 1000 de lei atunci cand se calculeaza impozitul pe venit, urmand ca impozitul de 3% sa fie calculat la suma de 1000 lei sau nu se scade si se calculeaza la suma totala a incasarilor de 2000 lei?
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 10:57, 27 Decembrie 2014
Buna ziua,
Cota de 3% se aplica asupra bazei impozabile in cazul in care sunteti microintreprindere.
Aceasta baza impozabila este formata din total venituri ( nu se scad cheltueli).
Cheltuieli deductibile si nedeductibile sunt in principiu la platitorii de impozit pe profit si aceasta cota este de 16%

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare formular 200 pt anaf delfinut delfinut Am ceva nelamuriri cu privire la completarea formularului 200, de vreo 3 ani de cand desfasor activitatea cu acest PFA, il cam completez dupa cum mi se pare ... (vezi toată discuția)
Inregistrare plata impozit pe venit si sanatate vali7111 vali7111 Buna ziua. Plata impozitului de 16% pentru veniturile obtinute din activitatea PFA poate fi inregistrata in \"registru pe venituir si plati\"?Dar cei 5,5 % ce ... (vezi toată discuția)
Pfa suspendat, cheltuieli permise pentru un pfa suspendat adirina adirina Buna ziua, Am un PFA suspendat pentru ca am nascut si sunt in concediu de ingrijire a copilului pana la 2 ani. Cheltuielile mele cu PFA-ul se reduceau in mare ... (vezi toată discuția)