avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Care va fi hotararea instantei in acest caz?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Care va fi hotararea instantei in acest caz?

PARTAJ JUDICIAR :

1. am cerut atribuirea in natura a cotelor de 2/3 din casa si teren

2.piritii au cerut toata casa si cota lor de 1/3 din teren afirmind ca au edificat intreg imobilul

3.s-a demonstrat faptul ca imobilul este in forma actuala din anul 1940 , piritii au facut numai amenajari ( au placat cu polistiren si ai facut o magazie si un hol lipite de casa ( fara acordul meu )

4.acum eu am cerut sa li se atribuie intreg imobilul deoarece au facut acele imbunatatiri care depasesc 1/2 din valoarea casei inainte de a se fi intervenit asupra ei , iar piritii sa ma despagubeasca la valorae pe care o avea imobilul inainte de amenajari , dar cu drept de retentie pina la plata integrala a sultei .

Din experienta dumneavoastra evaluiind situatia exact asa cum am prezentat-o fara alte discutii , cum credeti ca va hotari judecatorul ?
:)
Cel mai recent răspuns: ContSters338989 , utilizator 21:45, 29 Decembrie 2014
instanta mi-a acordat ajutor judiciar . taxa de timbru / valoare 19.000 si ceva de lei . la final il pune pe pirit sa restituie banii statului ?
fiind in partaj ..greuuu
probabil veti fi obligati cu totii...e si hilar ca nu va intelegeti si vreti sa va judecati pe banii statului...urmarind astfel de motive josnice
recapitulam :
1.partajul este pe rol ; se termina acum in maximum 2 infatisari

2. taxa s-a plati de catre stat . am cert ajutor iar instanta mi aprobat ce 19.000 mii le lei .deci am fost scutita .
Intrebarea este daca instanta va recupera banii de la pirit . acum este clar ce vreau sa stiu ??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul taxa de timbru in functie de valoarea imobilului din expertiza ContSters326883 ContSters326883 Va rog frumos ajutati-ma in sensul de a-mi face calculul pe valoarea taxei de timbru . Expertii au evaluat casa la : 68.550,7 lei , iar terenul la ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru prietenulomului prietenulomului Va rog sa-mi spuneti pentru ca nu mai inteleg nimic . Piritii au reventicat intreaga cladire , au evaluat provizoru la 20.000 ron si au platit aproximativ 1311 ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata- recuperare ContSters341448 ContSters341448 Sunt reclamanta in proces iesire din indiviziune . Am primit ajutor de la stat in ceea ce priveste taxa de timbru pe valoare 19.000 lei . Am mai cheltuit cu ... (vezi toată discuția)