avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reprezentant executare silita ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reprezentant executare silita ?

Am in familie (unchiul) care este intr-o relatie "amoroasa" cu banca.
Varul meu si-a vandut masina si o garsoniera iar banii ii pune intr-un cont la o banca din Romania (BRD cel mai probabil). Acum pleaca in Anglia si cand se intoarce (peste cativa ani) vrea sa-si faca o casa.
Pe cont vrea sa-l treaca pe tatal lui reprezentant ca sa-l ajute in caz de vreo urgenta.
Acum, unchiul fiind mandatar, are banca acces la cont ? Contul desigur va fi pe numele fiului.
Cel mai recent răspuns: Adrian_Gorj , utilizator 22:32, 1 Ianuarie 2015
Mandatarul are dreptul de a scoate banii din cont.
Vorbiti si cu banca pentru a va lamuri mai bine.
are banca acces la cont ?

Intrebarea e asta, nu daca are unchiul acces, insa nu inteleg la ce se refera.
Nu, banca nu ar trebui sa aiba. Totusi, care e ideea sa il imputerniceasca pe unchi? Pentru ce?
Daca unchiul isi ascunde banii sub numele fiului, alta va fi situatia.
AVLIL a scris:

Nu, banca nu ar trebui sa aiba. Totusi, care e ideea sa il imputerniceasca pe unchi? Pentru ce?
Daca unchiul isi ascunde banii sub numele fiului, alta va fi situatia.

Asta e problema lor ce fac ei.. Imputernicire pentru a scoate bani daca are nevoie de la fiu, sa nu stea sa-i trimita din strainatate
gi-jane2 a scris:

are banca acces la cont ?

Intrebarea e asta, nu daca are unchiul acces, insa nu inteleg la ce se refera.

Unchiul este executat silit. Daca devine imputernicit pe contul fiului, poate banca (cu care unchiul are credit) sa puna poprire si pe contul fiului ?
La asta m-am referit

Alte discuții în legătură

Titular cont cu imputernicit- riscuri anaduzsardi anaduzsardi buna ziua! sunt titularul unui cont de economii la banca. am desemnat ca imputernicit pe fiul meu,sa poata avea acces la bani. intrebare: in cazul in care ... (vezi toată discuția)
Executare silita cont bancar stefy9527 stefy9527 Buna seara, am si eu o intrebare. Am o persoana care ar vrea sa stie, avand probleme cu legea, in caz ca o sa il execute silit daca o sa aibe dreptul la contul ... (vezi toată discuția)
Prima casa-virare bani in contul unui imputernicit liviusurdu liviusurdu Buna ziua, Urmeaza sa cumpar un apartament prin program prima casa insa vanzatorul are datorii la o banca. A onorat un credit in calitate de debitor in ... (vezi toată discuția)