avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita, actualizare cheltuieli
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita, actualizare cheltuieli

buna seara

descriere caz :sunt executat silit pentru 3 pv. contraventie rovinieta,adica 84 euro plus 300 euro cheltuieli inaintare dosar instanta de catre executor .Mentionez ca detin o sentinta favorabila definitiva pt. aceste 3 pv. pe care am pus-o si eu in executare.Suma pe care trebuie sa o recuperez este 84 euro.Intrebarea mea este: pot cere executorului meu o actualizare a cheltuielilor respectiv si cei 300 de euro pe care trebuie sa achit executorului care ma executa ,sau trebuie sa deschid o actiune in instanta ? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 19:32, 29 Decembrie 2014
Art.628 Cpc - (3) Dacă prin titlul executoriu nu au fost acordate dobânzi, penalităţi sau alte asemenea sume care să poată fi stabilite potrivit alin. (2), executorul judecătoresc, la cererea creditorului, poate actualiza valoarea obligaţiei principale stabilite în bani, indiferent de izvorul ei. În cazul în care titlul executoriu nu conţine niciun asemenea criteriu, executorul judecătoresc va proceda, la cererea creditorului, la actualizare în funcţie de rata inflaţiei, calculată de la data când hotărârea judecătorească a devenit executorie sau, în cazul celorlalte titluri executorii, de la data când creanţa a devenit exigibilă şi până la data plăţii efective a obligaţiei cuprinse în oricare dintre aceste titluri.
(4) Pentru sumele stabilite potrivit prezentului articol, încheierea executorului judecătoresc este titlu executoriu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces pensie alimentara SNTM SNTM Spuneti-ma va rog : 1. Pentru pensia datorata din urma, se pot solicita dobanzi penalizatoare/indexari?? 2. Daca ex-ul mai are un copil in intretinere, care ... (vezi toată discuția)
Codul muncii art. 80 codul muncii AdisoaraM AdisoaraM Buna ziua Sintagma \"salarii indexate, actualizate si majorate\" din art. 80 Codul muncii presupune acordarea in mod automat si a indexarii cu indicele de ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu gabi.nico gabi.nico Buna ziua, am o poprire pe salariu, la care am facut o intelegere de plata. Problema mea e ca nu inteleg suma pe care o am de plata: am primit o incheiere de ... (vezi toată discuția)