Spuneti-ma va rog :
1. Pentru pensia datorata din urma, se pot solicita dobanzi penalizatoare/indexari??
2. Daca ex-ul mai are un copil in intretinere, care este procentul pe care il datoreaza ca pensie alimentara din veniturile proprii??
Pensia din urma se poate actualiza cu rata inflatiei de catre executorul judecatoresc in baza art 628 alin 3 Cpc : " De asemenea, executorul judecatoresc, la cererea creditorului, poate actualiza valoarea obligatiei principale stabilite in bani, indiferent de izvorul ei, potrivit criteriilor cuprinse in titlul executoriu. In cazul in care titlul executoriu nu contine niciun asemenea criteriu, executorul judecatoresc va proceda, la cererea creditorului, la actualizare in functie de rata inflatiei, calculata de la data cand hotararea judecatoreasca a devenit executorie sau, in cazul celorlalte titluri executorii, de la data cand creanta a devenit exigibila si pana la data platii efective a obligatiei cuprinse in oricare dintre aceste titluri".
Art. 529 alin 2 C.civ " Când întreţinerea este datorată de părinte, ea se stabileşte până la o pătrime din venitul său lunar net pentru un copil, o treime pentru 2 copii şi o jumătate pentru 3 sau mai mulţi copii" .
Prin urmare e vorba despre 1/3 din venitul sau net, adica cate 1/6 pt fiecare minor.
Poprire salariu
gabi.nico
Buna ziua,
am o poprire pe salariu, la care am facut o intelegere de plata. Problema mea e ca nu inteleg suma pe care o am de plata: am primit o incheiere de ... (vezi toată discuția)