buna.
doresc sa stiu urmatoarele lucruri despre sanctiunea disciplinara "retrogradarea in functie":
- in primul rand voi ataca in instanta decizia;
- pt. perioada retrogradarii, in cazul ca contastatiei in instanta, se mentine sau nu decizia conducerii?
- cine poate dovedi faptul ca sanctiunea este prea dura, fata de faptele comise (abateri de la fisa postului, prost intocmita, semnata sub "sanctiunea nulitatii" - exact pt. fapte pt. care sunt pedepsit..;
In cazul anularii in instanta si implicit castig, pot cere si daune morale, si daca da de la cine (de la seful direct -directorul tehnic sau de la societate, comisia de cercetare prealabila?) Mentionez ca pot demonstra in instanta faptul ca dir. (cu care sunt in proces la tribunal, caracterizand-ul RAZBUNAREA) a intocmit fisa postului supradimensionata, aceleasi atributiuni si la mine si la alta salariata, si f.f. multe altele!
Multumesc anticipat!
Pe durata judecarii contestatiei , decizia nu este suspendata .
Instanta poate decide anularea deciziei respective sau inlocuirea acesteia cu alta sanctiune.
In Monitorul Oficial nr. 460 din 25 iulie 2013 a fost publicata Decizia nr. 11/2013 a ICCJ din 10 iunie 2013. Completul competent sa judece recursul in interesul legii a luat in examinare recursurile in interesul legii formulate de Colegiul de conducere al Curtii de Apel Bucuresti si de procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie cu privire la interpretarea si aplicarea dispozitiilor art. 252 alin. 5 din Codul muncii cu privire la posibilitatea instantei de judecata, sesizate cu o contestatie impotriva deciziei prin care s-a luat o masura disciplinara impotriva salariatului, de a inlocui sanctiunea disciplinara aplicata de catre angajator.
Daunele se solicita de la angajator care apoi se poate indrepta impotriva persoanei vinovate.