avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Aducere in instanta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Aducere in instanta

Buna ziua. Daca de un an si 6 luni exista un proces pe rol pentru majorarea pensiei alimentare (pentru un minor) si si pana acum nu s-a finalizat procesul pentru ca datele nu au venit care trebuiau din Germania, eu, care solicit majorarea pensiei alimentare, pot sa cer instantei aducerea in fata instantei a acuzatului printr-un mandat de aducere? Ca el sa dea toate datele de care instanta are nevoie (adresa, loc de munca, salariu, venitul total pe an etc. mentionez, De cand s-a intentat procesul pana la ora actuala respectivul, pe motiv ca are serviciu in germania si isi pierde locul de munca nu a venit niciodata in instanta, nici nu si-a angajat un avocat. S-a judecat in lipsa. De aceea vreau sa stiu daca pot sa solicit aducerea lui sau nu. Si daca pot, care este procedura? Va multumesc :))
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 20:19, 30 Decembrie 2014
Nu exista in procedura civila posibilitatea obligarii paratului de a se prezenta personal,este dreptul acestuia de a-si formula sau nu apararile,de a-si angaja sau nu avocat..
Daca se indeplineste corect procedura de citare, atunci dosarul isi continua parcursul si se judeca, fie ca se prezinta sau nu paratul, acesta neavand o obligatie legala de a se prezenta si neputand fi sanctionat in vreun fel pt aceasta conduita procesuala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majorare pensie de intretinere Cocollino Cocollino Am o intrebare de 100 puncte..;) Vreau sa introduc la tribunal o actiune pt a solicita majorarea pensiei alimentare pe care ar trebui s-o plateasca tatal, ... (vezi toată discuția)
Marirea pensiei alimentare wyoreal78 wyoreal78 Buna ziua. As dori si eu o lamurire legata de un proces pentru marirea pensiei alimentare. Am un copil cu fosta sotie, caruia ii platesc pensie alimentara in ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere Livica Livica In actiunea de micsorare pensie de intretinere deschisa de fostul meu sot s-a dat o noua amanare si printre motive unul este urmatorul: Se va cita ... (vezi toată discuția)