avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 305 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Imprumut in banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Imprumut in banca

Am o prietena cu 2 imprumuturi in banca. De un an de zile nu a mai platit o banca neavand decat o pensie de 480 de lei.Ce se poate intampla atunci cand locuieste pe strada, nu are casa, nu are copii?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:45, 4 Ianuarie 2015
Pensia fiind singura sursa de venit, in lipsa altor bunuri care sa poata fi urmarite, nu se poate intampla altceva decat sa se infiinteze o poprire pe pensia pe care o primeste, in cuantumul prevazut de lege, adica 50% fiind 2 creditori.
Imi cer scuze, intai trebuia sa va urez un an cu impliniri, sanatate si prosperitate. La multi ani. Multumesc pentru raspuns. Dar, ea are o adresa pe buletin de la o garsoniera care a fost pierduta, alta adresa nu are cum sa-si faca.Se deschuide proces pentru poprire pe pensia ei? Ma puteti ajuta cu inca un raspuns?Femeia e bolnava cu inima si nu stie ce o sa se intample.Va multumesc.
Pentru porire nu este nevoie de proces. Se face automat de către executor.
Avand in vedere ca are pensie mica, sub cuantumul salariului minim net pe economie care e de 724 lei, i se va putea retine maxim din pensie 59 lei.

art 728 cpc
(2) Dacă sunt mai multe urmăriri asupra aceleiaşi sume, urmărirea nu poate depăşi jumătate din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creanţelor, în afară de cazul în care legea prevede altfel.
(3) Veniturile din muncă sau orice alte sume ce se plătesc periodic debitorului şi sunt destinate asigurării mijloacelor de existenţă ale acestuia, în cazul în care sunt mai mici decât cuantumul salariului minim net pe economie, pot fi urmărite numai asupra părţii ce depăşeşte jumătate din acest cuantum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu banca pusapopescu2013 pusapopescu2013 Daca nu am locuinta, am un credit de nevoi personale la banca de achitat si nu mai pot achita ratele, avand pensia de 446 lei, iar banca mi-a pus rata de 450 ... (vezi toată discuția)
Limitele urmaririi veniturilor banesti cretu49 cretu49 Un pensionar are 450 lei pensie lunara De cateva luni are poprire pe 1/3 din pensie pentru o datorie la banca. Pentru cheltuieli de judecata a mai venit o ... (vezi toată discuția)
Poprire pe pensie ContSters278009 ContSters278009 Am o pensie de invaliditate de 615 lei. Care este suma pe care o voi plati in cazul unei popriri executate de o banca, avand in vedere art.728, alin.3 , din ... (vezi toată discuția)