avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ordonanta prezidentiala - onorariu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ordonanta prezidentiala - onorariu

Buna seara,

Divort cu minor 3 ani. Copil incredintat mamei, de fapt e crescuta de bunici la 100 km distanta de bucuresti, mama copilui lucrand la bucuresti, la fel ca tatal copilului (tatal e proprietar locuinta in bucuresti).
Exista decizie judecatoreasca pt. ca tatal (eu) sa vizitez copilul in 2 zile din sapt 6+6 ore. Am facut apel pt. a cere s-o pot lua pe fetita periodic la bucuresti.
Nu mi se mai permite sa vad/vizitez fetita. Mi-a spus fosta sotie sa nu mai o vizitez pt. ca nu-mi arata fetita si intr-adevar am fost s-o vizitez si nu a vrut sa mi-o arate.
Am inteles o solutie ar fi sa cer o hotarare prezidentiala pt. a mi se permite sa vizitez iar fetita.
1) Cat costa onorariu pe care trebuie sa-l platesc avocatului ca sa ceara o hotarare prezidentiala?
2) Am facut apel pt. a o lua periodic la bucuresti pe fetita, macar cateva zile pe luna. Ce sanse credeti ca am?

Multumesc :)
Cel mai recent răspuns: river , utilizator 09:38, 20 Iunie 2009
Despre onorariu depinde ce avocat va angajati si cat va cere.
Poate sa fie mult sau putin.

Despre sanse se poate spune ca trebuie sa consultati un avocat ca sa poata intelege toate elementele de fapt care pot duce instanta la o concluzie favorabila sau defavorabila pt dvs.
Vedeti ca instanta nu o sa tina deloc cu dvs si va trebui sa va faceti o aparare temenica prin avocatul pe care il veti angaja.
Adica daca ar trebui sa stea in dubiu intre a va da dreptate sau a va respinge cererea dvs. o va respinge fara sa stea pe ganduri.
Prin urmare, instanta nu trebuie sa aiba nici un dubiu in sensul ca aveti perfecta dreptate.

avocat Claudiu Lascoschi
Ultima modificare: Joi, 4 Iunie 2009
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
In general,in baza unor idei preconcepute,instantele judecatoresti sunt"ostile" tatilor in astfel de situatii.Aceasta nu inseamna ca in baza unor probatorii temeinic administrate minorul nu va poate fi incredintat.Situatia prezentata de avocatul Lascoschi este,in general reala,dar mai sunt si exceptii,Dvs.,puteti fi una dintre acestea.Beneficiind de o asistenta juridica profesionista si administrand probe pertinente,se poate.
Mult succes !
Va multumesc pentru raspunsuri.
Totusi onorariul cerut de avocat de 750 lei pentru ordonanta prezidentiala mi se pare cam mare?

river a scris:

Va multumesc pentru raspunsuri.
Totusi onorariul cerut de avocat de 750 lei pentru ordonanta prezidentiala mi se pare cam mare?

Onorariile difera de la un avocat la altul ... este posibil ca acest onorariu sa vi se para mare si sa gasiti un alt avocat cu un onorariu mai mic dar care nu depune toate diligentele pentru ca instanta sa va dea castig de cauza .... este valabila si ipoteza inversa : onorariu mare si munca putina.
buna ziua
din mesajul postat am inteles ca doriti sa vi se permita sa aveti legaturi pesonale cu minora ,sa o vizitati si sa o luati la domiciliul dvs asa cum prevede lege de 2 ori pe luna ?
ok daca am inteles eu bine pentur acest fapt puteti intenta actiune pe calea unei ordonante presedintiale si veti avea sanse ,daca este asa cum spuneti ca sotia refuza sa va arate fata

Alte discuții în legătură

Program vizita minor carla.dinu carla.dinu Buna ziua. Sotul meu a introdus actiunea de divort si doreste sa petrecem cu copilul timp egal. El e plecat tot timpul in delegatii, asa ca nu stiu cum am ... (vezi toată discuția)
Programul de vizita stabilit raza de soare raza de soare Am scris aici,cu ceva timp in urma despre problema mea. Am o fetita de 4 ani ,la divort mi-a fost incredintata mie ( cum era si firesc) iar lui i s-a dat 2 ... (vezi toată discuția)
Situatie incerta Andeeea Andeeea Ma aflu intr-o situatie pe care dv, cei care lucrati in domeniu, cred ca o intalniti in mod frecvent. Sunt o mamica divortata, copilasul avand 2 ani si ... (vezi toată discuția)