avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Comisia de eliberare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Comisia de eliberare

Am un unchi care a fost condamnat la 4 ani de inchisoare pentru complicitate la tentativa de omor. Are executate 32 de luni, iar pe 21 ianuarie are comisia de eliberare la pentenciar.Nu cunosc conditiile la comisia de eliberare, dar mentionez ca in ultimele 12 luni a lucrat la biserica si din cate stiu eu nu are ''bile negre''. Am inteles ca daca comisia da o decizie favorabila trebuie sa mearga la tribunal, lucru care din ce am auzit dureaza foarte mult. E necesar sa angajam un avocat pentru a facilita scurtarea perioadei de la comisie la tribunal? Mentionez ca e la prima abatere.
Cel mai recent răspuns: Gabriela138 , utilizator 21:02, 2 Ianuarie 2015
La instanta se dau termene scurte in prezent.
Angajarea de avocat ar presupune in prima instanta o aparare cat mai calificata si nu o scurtare a termenului de judecata care nu va fi lung.

Dupa prima instanta poate dura ceva mai mult pana sa se judece calea de atac.
O cunostinta de-a noastra, dupa ce a primit acceptul pentru eliberare de la comisie, a mai stat aproape 2 luni in penitenciar pana a fost eliberat. De asta am spus ca termenul de la comisie la tribunal e putin cam lung. In cazul in care primeste raspuns favorabil mai este necesara angajarea unui avocat? Poate tribunalul schimba decizia penitenciarului?
Daca comisia zice sa il libereze conditionat are sanse foarte mari.
In prezent se cam judeca dupa ceea ce zice comisia.
Depinde si ce concluzii pune procurorul.
La tentativa de omor e posibil sa nu fie de acord procurorul...
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de liberare conditionata respinsa de instanta melinaR melinaR buna nu am mai intrat de mult dar acum am o intrebare pentru un judecator cred ca sant persoane cu aceasta functie care intra pe acest forum problema mea e ca ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare melinaR melinaR buna dimineata ma intreseaza daca contestatia la executare o face detinutul sau comisia pentru aplicarea legi mai favorabile nepotul meu are pe rol un dasar ... (vezi toată discuția)
Bună seara, o cunoștință este deținut în penitenciarul ... Roxanacolea99 Roxanacolea99 Bună seara, o cunoștință este deținut în penitenciarul baia mare, de a lungul sentinței a fost mutat din penitenciar În penitenciar ( nu știu motivul, ... (vezi toată discuția)