avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Reprezentare in instanta- conducere fara permis-ce ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Reprezentare in instanta- conducere fara permis-ce solutie poate pronunta instanta?

Sunt trimis in judecata ,avand doua dosare penale pentru conducere fara permis.Doresc daca se poate o procedura simplificata Am recunosut ambele faptePot fi aparat doar de catre un avocat sau imi pot alege un mandatar?Mi se poate da avocat din oficiu ?Daca depun cerere pentru procedura simplificata si se va admite ,ce se intampla dupa aceea va mai fi judecata sau hotararea se va da in camera de consiliu?Nu am antecedente penale.
In cazul Dvs nu este obligatorie asistenta juridica si nu beneficiați de apărare din oficiu. Nu stiu la ce va trebuie mandatar, dar apărarea se face de catre avocat. Nu se depune cerere ptr procedura simplificata, si se aplica datorită faptului ca ati recunoscut săvârșirea celor doua fapte. Camera de consiliu verifica legalitatea sesizării instantei si alte proceduri. Soluția se da de catre instanta investita legal. Ca nu aveti antecedente constituie circumstanța atenuantă ptr una dintre cele doua fapte săvârșite deja.
In procesul penal mandatarii nu au dreptul de a reprezenta.
Doar avocatii au acest drept spre deosebire de procesul civil.

Puteti fi judecat dupa procedura simplificata daca recunoasteti tot.
Ce inseamna o fapta penala cu o gravitate redusa? A doua infractiune a mea a fost c-am condus masina 10 metri pe o strada laturalnica doar ca sa incalzesc motorul ,era prin decembrie As putea fi achitat pentru a doua fapta dupa noul cod ?Va multumesc pentru raspunsuri ,incerc sa ma salvez singur Sunt singur intretinator de familie formata din sotie ,doi copii si mama care este nevazatoare.
:rtfm:Interventie moderator.
Am rugamintea sa nu mai deshideti un nou topic pe aceeasi tema ( pct.3.3 din Regulament), iar in masura in care mai aveti nelamuriri/intrebari suplimentare legate de acest subiect, sa continuati discutia aici folosind optiunea " raspunde".
Multumesc pentru intelegere.
mihaelamariaana a scris:

Ce reprezinta o infractiune penala cu gravitate redusa in urma careia instanta ar putea daca considera sa te achite sau sa-ti dea un avertisment ?
Am mers cativa metri cu masina fara permis pe o strada laturalnica ,iarna,doar ca sa incalzesc motorul ,ar putea fi?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de recunoastere a vinovatiei hantig_gina1963 hantig_gina1963 Am fost prins cu 14 kg de tutun si am dosar penal Am platit accizele respective si de la politie mi-a zis ca pot face cerere de recunoastere Dosarul se poate ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! - trafic de cannabis, proces simplificat ghyftu ghyftu Sunt cercetat penal,pentru trafic de cannabis.Am mers, de la inceput, pe recunoastere si am solicitat,prin intermediul avocatului,proces simplificat.Am trecut ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru conducere auto fara permis mihaelamariaana mihaelamariaana Nu am obtinut niciodata permisul de conducere si nu am nici in prezent.Am condus fara permis cu alcolemie de 0,38mg/l si-am provocat un accident rutier soldat ... (vezi toată discuția)