avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... divort
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

divort

Daca„ la o decizie de divort, pronuntata in ian 1997, in care scrie -desface casatoria-dar nu s-a facut apel si nu are titlul de -definitiva si irevocabila-se considera divort definitiv? Dupa decesul sotului mi se sugereaza , de catre superiori, pensie de urmas (a mea fiind de 400). In actele lui nu figureaza ca divortat. Am continuat sa locuim in acelasi imobil, proprietate comuna, insa in ap. diferite.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 09:44, 3 Ianuarie 2015
sunteti divortata doamna, nu beneficiati de pensie de urmas. Puteti merge la judecatorie sa legalizati hotararea.
La data expirarii termenului de apel, hotararea de divort a ramas definitiva si irevocabila, ceea ce inseamna ca de la acea data nu mai aveati calitatea de soti.
Faptul ca partile nu au solicitat ulterior legalizarea hotararii cu aceasta mentiune, nu inseamna ca hotararea nu si-a produs efectele, prin urmare nu puteti beneficia de pensia de urmas cata vreme prima conditie a acordarii acesteia este tocmai calitatea de sot la data decesului celuilalt sot.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare hotarare de divort border border buna ziua,sa-mi spuna cineva daca care cunoaste cum si daca se poate anula o hotarare de divort o data devenita definitiva si irevocabila deoarece eu si fostul ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas dupa divort si recasatorire monica2012 monica2012 Sora mea, casnica, a divortat dupa 37 de ani de casnicie pierzand printre altele si pensia de urmas in situatia in care sotul ei ar fi decedat inaintea ei. La ... (vezi toată discuția)
Daca hotararea de divort este definitiva si incredintarea minorilor este definitiva? adriana niculescu adriana niculescu As avea si eu o intebare? Prin horararea de divort se stabileste si cui raman copii spre crestere si educare si programul de vizita al celuilalt sot. Se ... (vezi toată discuția)