Vreau sa introduc exceptia de neconstitutionalitate cu privire la articolul in baza caruia intimata solicita obligarea mea la plata cheltuielilor de judecata, in situatia ca constestatia va fi respinsa.
Avand in vedere ca am solicitat si primit ajutor social pentru diverse taxe juridice, si ca ma reprezint singur, deoarece nu dispun de resurse, fiind in situatia ca mi-am pierdut locul de munca, iar intimata actioneaza in proces cu rea vointa, folosindu-se de amenintarea cu cheltuielile de judecata, chemand martori persoane straine,
Consider ca aceasta situatie este o ingerinta disproportionata in drepturile mele patrimoniale, ce lezeaza iremediabil accesul la justitie.
As dori sa va rog sa ma indrumati in legatura cu detalierea motivelor pe care trebuie sa le aduc.
Precum si cu o opinie daca judecatoarea va putea sa imi puna bete in roate (evitand sa trimita solutionarea la CCR), considerand ca exceptia invocata nu ar avea incidenta directa asupra obiectului procesului - litigiu de munca??
Nu contează dacă cererea de sesizare a CC are legătură cu un capăt principal de cerere sau cu o cerere accesorie.
Ceea ce este important este ca instanța să aprecieze că există legătură între soluționarea cererii respective și excepția de neconstituționalitate invocată de parte.
Sunt multe discuții referitoare la această „legătură” (citiți deciziile CC, prin care se explică modul de apreciere a acestei „legături”, referitoare la acest subiect), așa că veți vedea care este opinia instanței în cazul concret al D-voastră.
Nimeni de pe acest forum nu vă va putea da un rspuns care să previzioneze 100% soluția instanței cu privire la acest aspect.
PS: ART. 30 - C.pr.civ. - Cereri în justiţie
(1) Oricine are o pretenţie împotriva unei alte persoane ori urmăreşte soluţionarea în justiţie a unei situaţii juridice are dreptul să facă o cerere înaintea instanţei competente.
(2) Cererile în justiţie sunt principale, accesorii, adiţionale şi incidentale.
(3) Cererea principală este cererea introductivă de instanţă. Ea poate cuprinde atât capete de cerere principale, cât şi capete de cerere accesorii.
(4) Cererile accesorii sunt acele cereri a căror soluţionare depinde de soluţia dată unui capăt de cerere principal.
(5) Constituie cerere adiţională acea cerere prin care o parte modifică pretenţiile sale anterioare.
(6) Cererile incidentale sunt cele formulate în cadrul unui proces aflat în curs de desfăşurare.
O cerere incidentala poate fi in acelasi timp si accesorie?
Cererile aditionale sunt in majoritate incidentale.
Cum ar putea ca instanța să aprecieze că nu există legătură între soluționarea cererii punerii cheltuielilor de judecata in seama pierzatorului... și excepția de neconstituționalitate invocată, de vreme ce prevederea neconstitutionala este tocmai temeiul acordarii cheltuielilor de judecata???
Vai, ce ma bucur... imi pare ca in sfarsit mi-ati dat o veste buna!
Acum, ramane de stabilit cum conving CCR ca specificul litigiilor de munca este de asemenea natura incat e neconstitutional sa se puna by default cheltuielile de judecata cu contestatorul daca acesta pierde!