avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Doi asociati pe firma si unul decedeaza
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Doi asociati pe firma si unul decedeaza

As dori sa stiu, daca sunt doi asociati pe firma si unul decedeaza, mostenitorii mostenesc partea celui decedat?
Cel mai recent răspuns: raducrisa , utilizator 13:26, 4 Ianuarie 2015
Da. Mostenitorii moștenesc părțile sociale deținute de asociat iar daca actul constitutiv prevede ca societatea poate continua activitatea cu aceștia , mostenitorii pot opta pentru a ramane in societate daca nu vor ceda părțile social celuilalt asociat bineînțeles cu titlu oneros sau in caz contrar societatea își va înceta activitatea.
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl cu 2 asociati, care participa in parti egale Sanosimproconsult Sanosimproconsult Buna ziua Cazul unui SRL cu 2 asociati, care participa in parti egale, Daca unul dintre asociati decedeaza, partea acestuia revine celuilalt asociat sau ... (vezi toată discuția)
Parti sociale srl frezii frezii La un srl cu doi asociati,cum se poate ca in cazul decesului unuia dintre asociati,celalalt sa preia partile sociale ale celuilalt si sa ramana firma cu ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru succesiunea unei societati comerciale Lucylle1 Lucylle1 As dori sa stiu care este procedura de succesiune in urmatorul caz: persoana decedata detine 5% dintr-o societate comerciala cu 4 asociati (inclusiv persoana ... (vezi toată discuția)