avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Conteaza la pensionare ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Conteaza la pensionare ?

Buna ziua ! Cineva, care a lucrat ca sofer la un depozit de materiale de constructii , si a iesit la pensie de curand ( dar cu o pensie foarte mica ) mi-a spus ca cei de la casa de pensii i-au sugerat sa aduca o adeverinta ,cum ca a avut gestiune pe timpul activitatii , si astfel i-a fost marita pensia cu o anumita suma ! Eu inca nu sunt in situatia lui , dar as vrea sa ma lamuriti daca trebuie si eu sa-mi procur de pe acum acea adeverinta , eu lucrand ca asistent de gestiune la un depozit similar ! Daca am fost si sef de depozit timp de 4 ani ( dar in cartea de munca sunt trecuta tot ca asistent gestiune, chiar daca raspunderea mea era de sef ) are vreo importanta acest lucru ? Cum sa procedez ? Intreb asta, in urma altei intamplari ! O fabrica veche din oras (de stat) s-a desfiintat acum 12 ani , iar cei care acum vor sa iasa la pensie , si-au pierdut sporul ala de noapte , si implicit niste bani ! Am lucrat si eu acolo 5 ani si probabil ca nu voi mai avea de unde sa aduc dovezi ca am lucrat in 3 schimburi ! Si asta pentru ca expertii contabili cer enorm ca sa le recalculeze sporurile si oamenii sunt disperati de situatie ! De aceea vreau sa fiu precauta si sa-mi adun hartiile doveditoare de pe acum, macar pentru raspunderea de gestiune avuta ! Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:12, 5 Iunie 2009
Eu nu prea imi dau seama ce adeverinta i-a fost sugerata sa aduca prietenulului dvs, pentru gestiune.:hm:

Cel mai bine ar fi sa mergeti personal ca Casa de Pensii , cu copie dupa cartea de munca, si sa-i rugati pe dansii sa va spuna de ce ati avea nevoie. Eventual sa va faca si un calcul cand ati putea iesi la pensie, cam cu cat, etc.
Cred ca prietenului dvs i-a fost sugerat sa aduca o adeverinta cu sporuri pe care le-a avut pe perioada lucrata si nicidecum ca a fost gestionar.
Legislatia in materie nu acorda nicio facilitate celor care au fost gestionari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In cartea de munca nu scrie ca am luat sporuri-grupa 1 CYBORG CYBORG Buna seara! In iulie 2019 depun dosarul de iesire la pensie. Eu am lucrat si in grupa 1 de munca, in petrochimie. Dar in cartea mea de munca vad in ... (vezi toată discuția)
Inventar in lipsa mea adelinaflo adelinaflo Daca in cazul in care am avut gestiune si mi-am dat demisia, mi se poate imputa o lipsa constatata la un inventar facut dupa 14 zile, timp in care alti ... (vezi toată discuția)
Gestionari - retinere din salariu vali121m vali121m Buna ziua, Ma puteti ajuta cu un raspuns privind urmatoarea situatie: Avem mai multe puncte de lucru in tara si in total un numar de 7 gestionari,ce ... (vezi toată discuția)