avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Inmatriculare auto, dar nu il cunosc pe proprietarul ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Inmatriculare auto, dar nu il cunosc pe proprietarul din carte

Buna, am cumparat o masina inmatriculata cu nr. de Bucuresti de la un individ. La randul lui a luat-o de la proprietar dar nu a mai inmatriculat-o pe el ca si-a schimbat nr. de tel. proprietaru si nu a mai putut lua legatura cu el. Eu am cumparat-o de la el, am toate actele masinii, am facut contract de vanzare-cumparare cu individul. Am trecut-o la impozit la primarie, toate in regula. Am primit de la individ urmatoarele documente: o chitanta de la primarie pt. taxa de eliberare certif. fiscal, certificat de atestare fiscala pt. pers. fizice, fisa de inmatriculare auto si contract de vanzare-cumparare.
Vreau sa o inmatriculez pe mine si as vrea sa stiu daca se poate fara sa mai dau de proprietarul din cartea? Nu stiu cine este si nu am cum sa iau legatura cu el. Cum sa procedez?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 13:17, 5 Ianuarie 2015
Ce contract de vanzare/cumparare ati semnat si mai ales cu cine daca nu-i semnat de proprietar?!
Daca autoturismul e furat? Avea toate actele in torpedou, sunt n cazuri de soferi care-si poarta toate actele cu ei.
In certificatul de inmatriculare nu este trecuta si adresa proprietarului?
Asa-zisul proprietar nu v-a aratat un act incheiat intre el si adevaratul proprietar?
Ar trebui sa aiba asa ceva.
Astfel ati afla o adresa si l-ati putea cauta.
S-ar bucura sa vada ca ati trecut autoturismul pe d-voastra la taxe/impozite.
V-ati lamurit cum este cu taxa de mediu/poluare, este platita si nerecuperata, este recuperata, nu s-a platit deloc?
Stimata d-na, asa a ajuns escrocatul un sport national, pt. ca sunt foarte usor de gasit victime!
Acum strict la intrebare: puteti, relativ usor, sa inmatriculati autoturismul pr numele d-voastra fara ,,participarea" proprietarului. Singura conditie este sa aveti o copie dupa actul de identitate al proprietarului.
Ultima modificare: Duminică, 4 Ianuarie 2015
DlGoe, utilizator
Autoturismul nu este furat. Este trecuta adresa proprietarului, m-am gandit sa ii trimit o scrisoare, dar daca nu mai este in tara, degeaba....
Nu mi-a aratat nici un act incheiat intre el si adevaratul proprietar. Cu taxa de poluare nu stiu daca este platita si nerecuperata....
Deci singura conditie ar fi sa am o copie dupa actul de identitate al proprietarului, nu se poate altfel?
Chiar daca ati fi in posesia unei copii document identitate proprietar ,nu va este suficient,in conditiile in care nu detineti document achizitie bun mobil,legal incheiat cu acesta
@ynocentta
Cate autoturisme ati inmatriculat? Asa ma gandeam si eu : NICIUNUL!
@giorgiana
Daca rezolvati cu actul de identitate dati-mi de stire printr-un mesaj privat si va spun cum sa procedati.
Nu stiu in ce stadiu sunteti cu tranzactia, banuiesc ca i-ati dat toti banii, nici eu nu v-as fi scapat din mana, nu te intalnesti cu asa pleasca in fiecare zi!
Raman la parerea ca v-ati pripit. Si cand spun asta ma exprim elegant.
Dar poate sunteti norocoasa si totul va fi OK !
Ultima modificare: Luni, 5 Ianuarie 2015
DlGoe, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzatorul nu este proprietarul din brief. auto cump. din germania. marian89 marian89 Buna ziua, Am cumparat o masina din Germania de la un dealer (AB Automobile), care la randul sau a cumparat masina de la proprietar (Christian). In Brief ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac sa pot trece masina pe numele meu jhoncalin jhoncalin am cumparat o masina,de la o persoana.Am incheiat contractul de vinzare-cumparare, mi-a inminat actele masinii dar am constatat ca pe verso la certificatul de ... (vezi toată discuția)
Acte inmatriculare auto in alt judet petrica1972 petrica1972 de ce acte am nevoie cand cumpar o masina din alt judet ?masina e din 2007,inmatriculata pe p.f.taxa platita si nerecuperata. (vezi toată discuția)